Gemeente Voorschoten

Burgemeester overhandigt fractievoorzitters eerste burgerjaarverslag
Uitgebracht op: maandag 12 mei 2003

Dinsdag 13 mei overhandigt burgemeester Verver-Aartsen het eerste burgerjaarverslag aan de fractievoorzitters van de politieke partijen tijdens de vergadering van de gecombineerde commissie Algemene Zaken, Welzijn, Middelen en Ruimte. De vergadering begint om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Leidseweg 25, te Voorschoten.

In het Burgerjaarverslag 2002 rapporteert de burgemeester over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de burgerparticipatie in Voorschoten. Dit jaar is het voor het eerst dat een burgerjaarverslag uitkomt.

Verplichte en onverplichte onderwerpen
Volgens artikel 170 van de Gemeentewet is elke burgemeester vanaf 2002 verplicht een burgerjaarverslag te maken, waarin de gemeentelijke dienstverlening en burgerparticipatie aan bod komen. In het Burgerjaarverslag 2002 doet de burgemeester ook verslag van een aantal van haar activiteiten die niet per se onder de wettelijke verplichting vallen.

Burgerjaarkrant
Begin juni komt de burgerjaarkrant uit. Dat is een verkorte versie van het burgerjaarverslag. De verkorte versie wordt onder alle inwoners van Voorschoten huis-aan-huis verspreid. GeĂŻnteresseerde inwoners kunnen vanzelfsprekend ook de uitgebreide versie van het burgerjaarverslag afhalen in het gemeentehuis.


- einde bericht -