Ingezonden persbericht

Stripboeken voortaan verkrijgbaar onder de vaste boekenprijs

Kortingswinkel.nl verkoopt als enige winkel in Nederland het nieuwe Suske & Wiske album onder de vaste boekenprijs

AMSTERDAM, 20030513 -- Het nieuwste Suske & Wiske stripboek "De laatste vloek" is per 12 mei 2003 voor Euro 1,69 verkrijgbaar bij Kortingswinkel.nl, de voordeligste internetwinkel van Nederland. Elders in Nederland betaalt de consument de voorgeschreven prijs van Euro 3,75 voor dit album.

In Nederland geldt dat tot 2005 boeken van Nederlandse origine moeten worden verkocht voor een vaste prijs. Echter, door een uitspraak van de President van de Rechtbank te Amsterdam in 1997, mogen stripboeken en buitenlandse boeken wel onder de vaste boekenprijs aangeboden worden. Dit vonnis werd destijds uitgesproken naar aanleiding van een rechtszaak tussen Free Record Shop en de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak. Tegen dit vonnis werd geen beroep aangetekend.

Suske & Wiske albums zijn zowel van buitenlandse herkomst (België) als stripboeken. Volgens Kortingswinkel.nl, de internetwinkel die voortdurend op zoek is naar de beste koopjes voor haar klanten, is hiermee de weg vrij om consumenten korting te geven op het gehele aanbod van Suske & Wiske alsmede Asterix & Obelix.

Kortingswinkel.nl zal deze titels op korte termijn met aanzienlijke kortingen op de markt brengen.