Koninklijke Ahold



13/05/03

Aandeelhoudersvergadering Ahold verlengt termijn opmaken jaarrekening 2002

Eustace benoemd in Raad van Bestuur, Hommen in Raad van Commissarissen

Zaandam, 13 mei 2003 Ahold maakt vandaag bekend dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de termijn voor het opmaken van de jaarrekening en het directieverslag over 2002 heeft verlengd. Deze verlenging voor een periode van maximaal zes maanden werd aangenomen op grond van bijzondere omstandigheden. Ahold moet zowel de jaarrekening als het directieverslag uiterlijk 29 november 2003 opmaken.

Zoals bevestigd op 11 april 2003 verwacht de onderneming de gecontroleerde geconsolideerde jaarrekening af te ronden op uiterlijk 30 juni 2003. Het voldoen aan deze deadline is een voorwaarde voor de kredietfaciliteit van Ahold, die werd aangekondigd op 24 februari 2003.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft tevens de twee overige voorstellen op de agenda aangenomen: de benoemingen van Dudley Eustace in de Raad van Bestuur en van Jan Hommen in de Raad van Commissarissen. Eustace is in functie als interim Chief Financial Officer sinds 11 maart 2003. Ahold had de voorgenomen benoeming van Jan Hommen, de huidige CFO van Koninklijke Philips, aangekondigd op 27 februari 2003.

Henny de Ruiter, voorzitter van Aholds Raad van Commissarissen, maakte bekend dat de Algemene Vergadering in Den Haag was bezocht door 361 aandeelhouders, die gezamenlijk circa 235 miljoen gewone aandelen Ahold vertegenwoordigden.


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten safe harbors. Deze forward-looking statements betreffen de verwachte datum waarop de jaarrekening over het boekjaar 2002 is afgerond. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risicos, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Er zijn belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanmerkelijk verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements, waaronder de timing van de hervatting van de controlewerkzaamheden en het tijdstip waarop de audit gereed zal zijn. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden,wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

---