Ingezonden persbericht

College B&W Rotterdam moet feest bekerfinale niet dwarsbomen

vragen over bekerfinale door gemeenteraadslid Smit

ROTTERDAM, 20030513 -- Zondag 1 juni wordt in 'De Kuip" de finale om de Amstel Cup gespeeld tussen Feyenoord en FC Utrecht. Joris Daalhuizen, voorzitter van de Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters, vraagt zich af of het feest wordt gedwarsboomd door burgemeester Opstelten. Raadslid Smit; "Ik wil van het College weten of we er een feest van gaan maken of toegeven aan de 'hufters', zoals burgemeester Opstelten de relschoppers vorig jaar nog noemde. De tienduizenden gewone supporters moeten er een groot feest van kunnen maken.'

Gemeente Rotterdam
T.a.v. College B&W
Coolsingel 40

Betreft: Voetbalfeest of ...?

Rotterdam, 13 mei 2003

Geacht College,

Zondag 1 juni wordt in 'De Kuip" de finale om de Amstel Cup gespeeld tussen Feyenoord en FC Utrecht. Joris Daalhuizen, voorzitter van de Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters (SOVS), geeft vandaag in een persbericht aan dat de beide supportersgroepen elkaar goed liggen en vraagt zich af of het feest wordt gedwarsboomd door uw College.

Eerder was al onduidelijkheid ontstaan of het wel mogelijk zou zijn een huldiging van Feyenoord op de balkon van het stadhuis te organiseren, wat toch gezien kan worden als een traditie in Rotterdam.

Graag wil ik u de volgende vragen stellen:

1. Maakt u van Rotterdam een vesting of feesttoneel?
2. Maakt u huldiging van Feyenoord op het balkon van het Stadhuis mogelijk?
3. Maakt u vrijvervoer en feesttenten voor de supporters van FC Utrecht mogelijk?
4. Bent u het mij eens dat we er een groot feest van moeten maken, waarbij de 'klootzakken, hufters, tuig van de richel' (citaat mr. I. Opstelten) worden aangepakt en niet de vele duizenden gewone supporters?
Deze vragen kunt u behandelen conform artikel 19 reglement van orde.

Met vriendelijke groeten,

Michiel Smit
Lid der gemeenteraad Rotterdam



Ingezonden persbericht