Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-05-2003 3e persbericht van dinsdag 13 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Controles busbaan Meerhoven
Dinsdag is twee keer gecontroleerd op het verkeerd gebruik van de busbaan langs de Zanddreef in Meerhoven. Ook afgelopen vrijdagmiddag is zon controle gehouden. Dat is gebeurd omdat de busbaan veel gebruikt wordt door automobilisten terwijl dat helemaal niet mag. Dergelijke controles zullen ook in de toekomst nog geregeld gehouden worden. Bij de controle van vrijdag werden in drie kwartier tijd 21 bonnen uitgeschreven. Dinsdagochtend waren dat er tussen 7.00 en 9.00 uur 41. Dinsdagavond tussen 17.00 en 18.30 uur werden 52 automobilisten bekeurd. Overtreders kunnen een boete van 57 euro tegemoet zien.

Eindhoven: Verdachte drugshandel aangehouden
Een man van 19 jaar uit Rotterdam is dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Vincent van den Heuvellaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij in drugs handelde op de kruising Pastoor Petersstraat/Kruisstraat. Agenten zagen dat de man daar iets aan een andere man gaf, en wilden beide mannen arresteren. Ze konden na een korte achtervolging te voet de Rotterdammer aanhouden; de andere man is spoorloos verdwenen. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Twee verdachten inbraak opgepakt
Twee Eindhovenaren (17 en 25 jaar oud) zijn dinsdagavond rond 19.45 uur aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een bedrijfspand aan de Geldropseweg. Bij de politie kwam kort daarvoor de melding binnen dat twee mannen aan het inbreken waren in het pand. Er werd ook een signalement van het duo gegeven. Toen agenten bij het pand kwamen, zagen ze twee mannen die aan het signalement voldeden. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Aan de achterkant van het pand bleek een raam te zijn opengebroken; er is niemand binnen geweest.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Burgemeester van Houtlaan en de Uiverlaan zijn dinsdag snelheidscontroles gehouden. Van 9.00 tot 11.30 uur reden er op de Burgemeester van Houtlaan 16 van de 599 gecontroleerde voertuigen te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Op de Uiverlaan werd van 13.30 tot 15.30 uur gecontroleerd. Van de 1612 voertuigen reden er 67 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, waar 50 km/u mag worden gereden.

Valkenswaard: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Eindhovenseweg zijn enkele horloges en sieraden weggehaald. Dat gebeurde dinsdagmiddag tussen 15.30 en 16.40 uur. De achterdeur is op een nog onbekende manier geopend, waarna het huis werd doorzocht.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Dommelseweg is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 17.00 en 19.00 uur werden 1564 voertuigen gecontroleerd; 174 daarvan reden harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.