Ingezonden persbericht


PRESIDENT VENETIAAN TREEDT NIET OP TEGEN BEWEZEN CORRUPTIE RECHTELIJKE MACHT SURINAME

AAN: De voorzitter van De Nationale Assemblee van de Republiek Suriname;

c.c.: alle burgers van de republiek suriname en overigen.

Betreft: CORRUPTIE HOF VAN JUSTITIE VAN DE REPUBLIEK SURINAME.

Paramaribo, 13 mei 2003.

Geachte voorzitter,

Als burger van de republiek Suriname doet ondergetekende via u het verzoek aan uw college, aandacht te besteden aan de uiterst zorgbarende situatie bij de rechtelijke macht, waarvan de kern ligt in de grenzeloze aanmatiging van morbide machtsdronkenschap, rancune en vuig gewinzucht van het hof van justitie van de republiek Suriname. Dit gaat niet zelden gepaard met de volstrekt willekeurige toepassing van pseudo-wetten, zoals o.a. is gedocumenteerd en bewezen in onderscheidene schrijven van ondergetekende. Afschriften van deze brieven, die in eerste instantie gericht waren aan het hof van justitie van de republiek Suriname, hebben de president van ons land, de heer Venetiaan, uw college en u zelf alreeds ontvangen. Meermalen heeft ondergetekende de hulp van president Venetiaan ingeroepen, tot nu toe zonder resultaat. Ondergetekende kan zich niet aan de indruk onttrekken, dat het buitengewoon trieste lot van een niet alleen materieel gedupeerde, maar vooral ook mentaal aangeslagen burger hem, president Venetiaan, kennelijk geen antwoord waard is.

Vele jaren geleden hebben ondergetekende en echtgenote gevolg gegeven aan herhaalde oproepen van opeenvolgende leiders van ons land, waaronder ook president Venetiaan, aan de in het buitenland woonachtige Surinamers om weer naar huis terug te komen en mee te werken aan de opbouw van ONS land, SURINAME.

De echtgenote van ondergetekende heeft gedurende ruim elf jaar, daarvan geruime tijd als enige psycholoog, haar krachten gegeven aan s Land Psychiatrische Inrichting (LPI). Daarnaast bood zij voor lange tijd haar diensten o.a. aan bij de COVAB, de Academie voor Hoger Kunst en Kultuur Onderwijs, en maakte deel uit van het docententeam van de recherche onder leiding van commissaris Santhoki van het Korps Politie Suriname.

Ondergetekende had gezien zijn in Nederland genoten opleidingen en aldaar opgedane bedrijfservaringen bij diverse Surinaamse bedrijven kunnen worden tewerkgesteld, maar koos in het belang van voormelde opbouw van het land voor het opzetten van een eigen productiebedrijf. Dit mocht helaas geen voortgang vinden vanwege de kotsende corrupte ervaringen met de rechtelijke macht van de republiek Suriname.

Thans beschouwt president Venetiaan ondergetekende als politieke vijand, omdat ondergetekende de moed en de wil gehad heeft om de meerbekende en aangehaalde corruptie bij het hof van justitie van de republiek Suriname bloot te leggen, en dit, terwijl het juist president Venetiaan was die stelde, dat hij zich niet wenst te associëren met lieden, zelfs binnen zijn eigen politieke partij, die op enige wijze betrokken zijn of waren bij mogelijke corrupte verrichtingen in binnenland en/of buitenland.

Desondanks treedt deze zelfde president Venetiaan niet op tegen de apert bewezen laksheid en corruptie bij het hof van justitie van zijn land. Hij weigert zelfs een woord van troost en begrip te richten aan een van zijn burgers die thans al ruim zes jaar bewust in zijn burgerlijke rechten is en nog steeds wordt beknot door het hof van justitie van de republiek Suriname in vereniging met de advocatenkantoren Lim A Po en Hooplot en anderen, deel uitmakende van de rechterlijke macht; wellicht als kniebuiging voor de informele macht binnen de republiek Suriname, waarvan hij, president Venetiaan, hopelijk geen deel uitmaakt!

Ondergetekende vertrouwt erop dat in ieder geval de vertegenwoordigers van de burgers casu quo u en de leden van uw college aandacht zullen besteden aan dit probleem, dat weliswaar op het eerste gezicht niet meer dan een persoonlijk probleem van ondergetekende lijkt te zijn, maar bij nadere kritische beschouwing een problematiek blijkt te zijn, die iedere welbewuste en weldenkende burger van de republiek SURINAME regardeert vermits de rechtelijke macht de ziel is van de RECHTSTAAT en ergo subiet een serieuze aanpak verdient.

Derhalve richt ondergetekende dringend het verzoek tot u en uw college, zich te buigen over de door ondergetekende ervaren, meergemelde en aangeduide problemen met het hof van justitie, maar meer nog met de rechterlijke macht in zijn totaliteit, omdat de in zijn brieven omschreven ervaringen met advocaten en deurwaarders een onderdeel vormt van de om zich heen grijpende corruptie in de republiek Suriname, die een ernstige bedreiging vormt voor de opbouw van ons aller land.

Hoogachtend,

Stanley J.W. Brug Gipssteenstraat # 26 Paramaribo - SURINAME Ma-Retraite V Tel. # 452729 sjwbrug@hetnet.nl