Ingezonden persbericht

NieuwRechts; actie tegen indoctrinatie onderwijzers door LBR

voorlichting over Lonsdale moet objectief gebeuren

ROTTERDAM, 20030513 -- NieuwRechts eist dat het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie zorgt voor objectieve informatie tijdens hun studiedag over o.a. Lonsdale op scholen. Indien het LBR Willem Hart (Kafka) handhaaft als inleider zal NieuwRechts actie voeren tijdens deze studiedag. M.J. Smit: "Objectiviteit in het onderwijs is erg belangrijk en dat is Kafka zeker niet. Het LBR moet voor deze studiedag iemand anders regelen, anders is een actie onvermijdelijk. Op mijn fax van 8 april heb ik tot op heden geen reactie ontvangen."

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie T.a.v. H. Fermina
fax (010) 201 02 22

Betreft: studiedag 4 juni

Rotterdam, 14 mei 2003

Geachte heer Fermina,

Op 8 april jl. stuurde ik u een faxbericht met een verzoek te zorgen voor objectiviteit tijdens uw studiedag 'Dilemma's in het onderwijs Chador, Lonsdale, groepsvorming wat doe ik ermee?' , welke door u wordt georganiseerd op 4 juni 2003. Helaas heb ik tot op heden geen reactie van u mogen ontvangen.

Tot mijn grote verbazing trof ik als inleider bij de workshop "Rechtsextremisme onder jongeren" "Willem Hart" (een pseudoniem) van Kafka aan. Informatie betrekken van Kafka is min of meer equivalent aan een astroloog raadplegen over de richting van de aandelenbeurs of mij presenteren als onderzoeker naar linkse partijen.

In uw informatiebrochure zegt u "Zonder wijzend vingertje en met humor, als het even kan". Het inschakelen van Kafka, een organisatie die regelmatig organisaties/personen een stempel opdrukt, druist in tegen de door u gehuldigde principes. Kafka heeft ook geprobeerd HP/de Tijd en Sylvain Ephimenco te beschadigen, omdat hun mening afwijkt van datgene wat het groepje van Kafka als "correct" ziet.

Aangezien aan maatschappelijke voorlichting in het onderwijs hoge eisen mogen worden gesteld maak ik mij ernstig zorgen over de belangrijkste van deze eisen: Objectiviteit! Ik verzoek u nogmaals niet langer mee te werken aan hun praktijken en een andere inleider te organiseren voor uw studiedag, zodat het Nederlandse onderwijzende personeel hier niet mee wordt geconfronteerd.

Denk als objectief alternatief bijvoorbeeld aan Johan Vermeeren, informatiemedewerker politie Haaglanden en auteur van artikel "Lonsdale een rascistenmerk?".

Indien u Kafka handhaaft als inleider kan ik U nu al meedelen dat wij tijdens uw studiedag op 4 juni 2003 actie zullen voeren tegen uw praktijken om onderwijzend personeel te indoctrineren.

Met vriendelijke groeten,

Michiel Smit
Lid der gemeenteraad Rotterdam
Landelijk voorzitter NieuwRechts
T 010 4173524
F 010 4173482
Coolsingel 40, SK 109



Ingezonden persbericht