Woninginbreekster aangehouden Regio

De politie in de Duin- en Bollenstreek heeft op 13 mei een 28 jarige vrouw uit Katwijk aangehouden op verdenking van woninginbraken. De politie houdt de vrouw verantwoordelijk voor minimaal 17 woninginbraken, gepleegd in Leiden, Valkenburg, Noordwijkerhout en name Katwijk. De inbraken hebben plaatsgevonden vanaf maart tot heden. De vrouw zou zich telkens toegang hebben verschaft door met een ijzeren voorwerp via de brievenbus de voordeuren van de woningen te openen. De politie vervolgt het onderzoek de komende dagen en verzoekt mensen, die nog geen aangifte hebben gedaan, zich alsnog te melden bij de plaatselijke politie.

Aanrijding met shovel Waddinxveen

Op de Zuidelijke Dwarsweg vond op 13 mei omstreeks 07.15 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een shovel. Een 18 jarige automobilist uit Zevenhuizen reed over de Beijerincklaan en reed in de richting van de Kanaaldijk. Ter hoogte van de kruising met de Zuidelijke Dwarsweg werd hij geschept door de voorzijde van een shovel. De shovel werd bestuurd door een 27 jarige man uit Nieuwerbrug. Door de botsing gleed de auto schuin over de weg, reed door een hek en kwam via het fietspad aan de andere kant van het spoor. Via de graskant is in de sloot terechtgekomen. Omstanders hebben de automobilist uit zijn auto geholpen. Beide bestuurders zijn met de schrik vrijgekomen.

Aanrijding met heftruck Katwijk

Op 13 mei vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats op de Blekerstraat. Een 22 jarige Katwijkse snorfietsster reed over de Blekerstraat op het moment dat een vrachtwagen met aanhanger bij een aldaar gevestigd bedrijf geladen werd door een heftruck. De vrachtwagen stond op de rechterzijde van de rijbaan, de heftruck stond haaks op de vrachtwagen op de linkerrijbaan. De heftruck had net een pallet geladen en stond stil met de vorken op laadvloerhoogte. De snorfietsster heeft vermoedelijk gedacht tussen de heftruck en de vrachtwagen door te rijden. Zij heeft daarbij vermoedelijk de vorken over het hoofd gezien. De Katwijkse is met ernstige verwondingen opgenomen in het LUMC. Tegen de 20 jarige Hagenaar, bestuurder van de heftruck, wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het verkeer. Tevens wordt de arbeidsinspectie van het voorval in kennis gesteld.

Aanhouding na conflict Gouda

De politie heeft op 13 mei omstreeks 18.00 uur een 43 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou even daarvoor ruzie over een fiets hebben gemaakt met een 18 jarige plaatsgenote. Hierbij zou hij de Goudse bij haar keel gegrepen hebben. Als gevolg daarvan was zij onwel geworden. De vrouw is naar het Groene Hart ziekenhuis vervoerd met klachten over hoofd en nek. De man is aangehouden en wordt in de loop van de woensdag verhoord.

Inbraak in woning Leiden

Op klaarlichte dag of in de avond van dinsdag 13 mei werd er ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een kluis met inhoud gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op woensdag 14 mei rond 00.05 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 29-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag was 335 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op.

Ongeval Gouda

Een 41-jarige man uit Gouda kwam op dinsdag 13 mei rond 19.45 uur op de Sportlaan met zijn motorfiets ten val. De motorrijder wilde net een voor hem rijdende auto bestuurd door een 47-jarige man uit Gouda inhalen toen deze een voor hem rijdende fietser inhaalde en daarvoor uitweek. Bij de uitwijk manoeuvre die de motorrijder deed, kwam hij ten val. Met beenletsel is de man overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Onder invloed rijden Lekkerkerk

De politie hield op woensdag 14 mei rond 00.35 uur op de Talmastraat een 20-jarige automobilist uit Lekkerkerk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 450 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

---- --