ABN AMRO


Amsterdam, 14 mei 2003

Beleggende klant ABN AMRO krijgt onafhankelijke informatie over beleggingsfondsen

ABN AMRO heeft haar dienstverlening op het gebied van beleggen verder uitgebreid. Sinds deze week kunnen klanten gratis onafhankelijke ratings en informatie over beleggingsfondsen raadplegen op www.abnamro.nl. Deze informatie wordt geleverd door Morningstar, wereldwijd marktleider op het gebied van beleggingsinformatie en sinds 2001 actief in Nederland. Het aanbieden van deze onafhankelijke ratings en informatie is een logisch vervolg op de eerdere introductie van fondsen van derden.

ABN AMRO startte een jaar geleden als eerste bank in Nederland onder eigen naam met de advisering over en verkoop van fondsen van Robeco, Fidelity, Delta Lloyd, Ohra en Triodos. De verkoop van een selectie van fondsen van deze partijen vergroot de keuzevrijheid van de klant. Sinds de introductie is de verkoop van beleggingsfondsen significant toegenomen. In dezelfde periode hebben ook de eigen ABN AMRO beleggingsfondsen een netto groei laten zien.

De diensten van Morningstar die ABN AMRO gratis op haar website aanbiedt bestaan uit drie verschillende instrumenten die de klant in staat stellen een betere keuze te maken uit het grote aanbod van beleggingsfondsen. De Morningstar informatie beslaat zowel de eigen ABN AMRO beleggingsfondsen als de door ABN AMRO aangeboden fondsen van derden. Beleggers die gebruik maken van ABN AMRO Internet Bankieren kunnen mede op basis van deze informatie meteen via de website hun transacties uitvoeren.

De diensten zijn:

Fondsrangschikking: geeft inzicht in het resultaat van beleggingsfondsen en hun Morningstar ratings

Fondsselectie: geeft de mogelijkheid een beleggingsfonds te selecteren op basis van bijvoorbeeld resultaten, ratings, categorie of land van herkomst

Fondsvergelijking: biedt de mogelijkheid om twee gelijksoortige beleggingsfondsen qua resultaten met elkaar te vergelijken.

ABN AMRO is hiermee de eerste bank in Nederland die onafhankelijke informatie met betrekking tot beleggingsfondsen op een dermate uitgebreide wijze aan haar klanten aanbiedt.

Perscontacten:
(020) 628 8900



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86


Please read our disclaimer and Privacy Statement. Copyright © 1998-2003 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.