AutoRai

14-5-2003

Vraag naar MG TF bereikt absoluut hoogtepunt

MG Rover heeft de productie van de MG TF, de bestverkochte sportwagen van Nederland en het Verenigd Koninkrijk, vanwege de toenemende vraag verhoogd.

De verkoop van de sportieve roadster bereikte in maart een absoluut hoogtepunt sinds de introductie van de MG TF, en oversteeg zelfs de aantallen van zijn voorganger, de MG F. De productie is inmiddels met 130 autos toegenomen tot 430 per week.

De MG TF vormt de ideale combinatie van een uiterst sportief weggedrag, krachtige motoren, een stijlvol uiterlijk en het open rijden. De indrukwekkende prestaties en economische verbruikscijfers dragen bovendien nog eens extra bij aan de grote aantrekkingskracht die de cabrio uitstraalt. Recent behaalde de sportwagen nog een topnotering in de Euro NCAP crashtest cyclus en ontving de auto diverse gerenommeerde onderscheidingen, waaronder de benoeming tot s Wereld mooiste Cabrio door een vakjury in Milaan.

Bert Waterman, algemeen directeur van MG Rover Nederland, is verheugd over het succes van de roadster. Sinds de introductie van de MG TF hebben we nauwelijks kunnen voldoen aan de grote vraag. En zeker sinds de lancering van de MG TF 135 Brooklands special edition in Nederland hebben we de verkopen in maart naar een piek zien oplopen. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat de productie in Longbridge is opgeschroefd. Maar een stijging van meer dan 30 procent, naar een jaarproductie van ruim 20.000 stuks, is zeker indrukwekkend te noemen.