Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

14 mei 2003

Signalementen

Op tijd bouwen voor ouderen
Het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen heeft dit voorjaar een rapport aangeboden aan staatssecretaris Ross over tijdig bouwen voor ouderen die nu vooral in gvts verblijven.

Promoties
P.G. Nicolay is gepromoveerd op een proefschrift over het bevorderen van begrijpend leren bij mensen met een verstandelijke handicap. R. Zijlstra promoveerde met Dansen met olifanten, over opvoedingsprogrammas voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. (Bron Markant)

Nieuws van Perspectief
Op 1 en 2 juli geeft Michael Kendrick op uitnodiging van Perspectief een cursus in Driebergen: Ondersteuning is Mensenwerk. Op 26 en 27 september organiseert Perspectief een conferentie in de Bergse Bossen in Driebergen voor teamleden en teamleiders.
Meer informatie bij: Stichting Perspectief, Postbus 85273, 3508 AG Utrecht, tel. 030 2363000 of www.perspectief.org

Voorlichtingsfilm Down ahead
Down ahead is een voorlichtingsfilm over integratie van kinderen met Down syndroom in het reguliere vervolgonderwijs. Meer informatie: Stichting Downs Syndroom in Meppel, tel. 0522 281337 of www.downsyndroom.nl

Conferentie Empowerment van Inclusion Europe
Eind juni organiseert Inclusion Europe in Brussel een conferentie Empowerment. Together against discrimination. Deze is gericht op mensen met een handicap, self-advocates.
Meer informatie bij Inclusion Europe op www.inclusion-europe.org

De computer voor mensen met visuele beperkingen
In opdracht van het College voor Zorgverzekeringen is een folder vervaardigd over computergebruik voor mensen met visuele beperkingen. Er is ook een Keuzewijzer: computerhulpmiddelen bij problemen bij het zien.
Meer informatie bij iRv, Kenniscentrum voor Revalidatie en Handicap in Hoensbroek,
tel. 045 5237555 of www.icthandicap.nl

Werkboek over cursussen voor Turkse en Marokkaanse ouders
De BOSK en het NIZW presenteren op 18 juni een werkboek en lezingen over oudercursussen voor Turkse en Marokkaanse ouders van een kind met een ontwikkelingsachterstand.
Meer informatie bij BOSK, tel. 030 2459090 of e-mail info@bosk.nl