Gemeente Amersfoort

Utrechtseweg weer toegankelijk voor autoverkeer; Kersenbaan en Snouckaertlaan weer bereikbaar

datum: 14 mei 2003

De Utrechtseweg is weer opengesteld voor autoverkeer. De zojuist gereedgekomen inrichting (met tweerichtingsverkeer) is tijdelijk van aard. In het najaar krijgt de Utrechtseweg haar definitieve inrichting. De weg wordt dan geschikt gemaakt voor eenrichtingsverkeer staduitwaarts. Ook het werk aan de Kersenbaan en de Snouckaertlaan is afgelopen week gereedgekomen. Met de opleveringen wordt de druk op de Stadsring aanzienlijk verminderd.

Aan beide zijden van de Utrechtseweg zijn trottoirs en vrijliggende fietspaden aangebracht. Op sommige plaatsen is het riool vervangen. De weg heeft nieuw asfalt en nieuwe verlichting gekregen. Op dit moment kan het verkeer nog in twee richtingen gebruik maken van de Utrechtseweg. Deze inrichting is tijdelijk. Met het instellen van eenrichtingsverkeer wordt gewacht tot ook het werk aan de Arnhemseweg gereed is. Zo kan het verkeer tijdens de werkzaamheden toch de stad in en uit. In de toekomstige situatie komt het verkeer via de Arnhemseweg de stad in en kan het via de Utrechtseweg de stad weer uit. Bij de omzetting in het najaar ondervindt het verkeer weinig hinder.

Met de oplevering wordt de huidige druk op de Stadsring aanzienlijk minder. Allereerst is de directe verbinding tussen de Stadsring en Amersfoort-Zuid nu weer hersteld. Daarnaast is ook de Kersenbaan weer toegankelijk voor verkeer. Dit betekent dat het verkeer vanuit de Molenstraat (parkeergarages St.Jorisplein en Stadhuis) nu ook via het Smallepad/Kersenbaan/Utrechtseweg het centrum kan verlaten.

Nieuw is wel dat de Vlasakkerweg de komende twee weken gestremd is wegens afrondende werkzaamheden. Verkeer dat vanaf de Stadsring (via de Utrechtseweg) richting Stationsstraat wil, kan echter gebruik maken van de Snouckaertlaan. De Vlasakkerweg gaat naar verwachting 29 mei 2003 weer open. Er zijn borden geplaatst om het verkeer te attenderen op de omleiding.