Gemeente Hoogeveen


---

14 mei 2003

Kunstgras toekomst voor hoofdveld HZVV?

Wanneer de KNVB over twee jaar beslist dat hogere elftallen op kunstgras mogen spelen staat HZVV als eerste in de rij. Burgemeester en wethouders van Hoogeveen besloten deze week om de problemen met het hoofdveld van HZVV grondig aan te pakken. Als de KNVB meewerkt, speelt HZVV in de toekomst op kunstgras.

Het hoofdveld van HZVV geeft al jaren problemen. Arcadis heeft het veld in 2001 gerenoveerd. Na twee speelseizoenen blijkt dat de renovatie niet het gewenste effect geeft. De toplaag van het veld blijft inzakken, waardoor de grasmat zich niet kan ontwikkelen.

Voorstellen Arcadis

Arcadis garandeerde dat het gerenoveerde veld 250 speeluren aan kan. Nu blijkt dat dit niet haalbaar is. Onderzoek naar de oorzaak heeft niets opgeleverd. Arcadis heeft verschillende voorstellen ingediend om de situatie van het speelveld te verbeteren. Eén van de voorstellen is het aanleggen van een kunstgrasveld. Het bestaande hoofdveld wordt de komende twee jaar dan met kunst en vliegwerk in stand gehouden, zodat er in ieder geval competitie gespeeld kan worden.

Kosten

Welke investering over twee jaar nodig is, is nu moeilijk te zeggen. De verwachting is dat er met de aanleg een investering van circa EUR 260.000 gemoeid zal zijn. Als de KNVB een positief besluit neemt, is Arcadis bereid een kunstgrasveld aan te leggen en een bedrag van EUR 40.000,- op de investering in mindering te brengen. Het college wil in het gemeentelijk investeringsplan voor 2006 een bedrag van EUR 220.000 voor het kunstgrasveld opnemen.

Het bestuur van HZVV is akkoord gegaan met dit voorstel.

Kunstgras

Kunstgras doet langzaam zijn intrede in het voetbal. Er is een landelijke proef gestart met hogere elftallen. Bij Heracles in Almelo wordt een kunstgrasveld aangelegd waar de club twee speelseizoenen in competitieverband op speelt. Daarna neemt de KNVB een besluit over het wel of niet vrijgeven van kunstgrasconstructies voor competitiewedstrijden.

© Copyright Gemeente Hoogeveen