Novem

14-4-2003
GAVE 2003: 14 mei sluit regeling ontwikkeling blauwdrukken

14 mei is de laatste dag waarop u een subsidie aanvraag kunt indienen voor het ontwikkelen van een blauwdruk voor demonstratie onder de subsidieregeling GAVE 2003. Voor voorstellen voor
demonstratieprojecten heeft u nog tot 20 augustus de tijd. Wij wijzen erop dat Novem voorstellen die ingediend worden na deze sluitingsdata niet meer in behandeling neemt.

GAVE 2003 valt onder de subsidieregeling milieugerichte technologie. Er is 800.000 euro beschikbaar voor allianties die hun ketenontwerp d.m.v. een preconcurrentieel ontwikkelingsproject verder willen uitwerken tot een blauwdruk voor demonstratie. Daarnaast is er nog eens 5.000.000 euro beschikbaar voor projecten waarbij de productie en toepassing van klimaatneutrale brandstoffen in de praktijk wordt gedemonstreerd.

GAVE 2003 heeft tot doel het ontwerpen van ketens en het tot stand brengen van samenwerking tussen partijen die de introductie van klimaatneutrale gasvormige en vloeibare brandstoffen willen realiseren. Het is een vervolg op GAVE 2001 en 2002 waar partijen al eerder ondersteund werden bij het onderzoeken van de mogelijkheid tot het vormen van een alliantie en bij het uitwerken van hun plannen tot een blauwdruk voor demonstratie.

In 2003 wordt nog eenmaal de mogelijkheid geboden een blauwdruk te ontwikkelen door middel van een preconcurrentieel
ontwikkelingsproject. Aan het subsidieprogramma 2003 is daarnaast de mogelijkheid toegevoegd om demonstratieprojecten in te dienen. Dit zijn projecten waarbij partijen hun blauwdruk gaan realiseren.

Meer informatie? U kunt bellen naar: 030-2393488, mailen kan ook: gave@novem.nl

Voor het aanvraagformulier, alsmede het gepubliceerde subsidieprogramma: zie website: http://gave.novem.nl/