Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Eerste hulp kan je leren, ook in het Bijzonder Secundair Onderwijs

Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat elke jongere de kans krijgt om eerste hulp te leren. Daarom brengt Jeugd Rode Kruis het lessenpakket 'Wij leren helpen' uit. Met dit kant-en-klare pakket kunnen jongeren uit het Bijzonder Secundair Onderwijs de belangrijkste eerstehulpprincipes aanleren. Het pakket is geschreven voor opleidingsvorm 2, maar delen ervan zijn ook bruikbaar in andere opleidingsvormen.

Op woensdag 14 mei stelt Jeugd Rode Kruis het eerstehulppakket officieel voor, van 14 tot 17 uur in S.B.S.O. Zonnebos, Moerstraat 50 in 2970 's-Gravenwezel (Schilde). Leerkrachten kunnen dan tijdens workshops een eerstehulpinitiatie volgen waarin de belangrijkste eerstehulpprincipes worden uitgelegd. Zij kunnen ook een aantal lessen uit het lessenpakket meemaken. Uiteraard wordt ook het pakket zelf voorgesteld samen met de mogelijkheden om het pakket in de lessen te integreren. Achteraf kan iedereen nog wat napraten bij een kop koffie. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan bij Jeugd Rode Kruis, J. Stallaertstraat 1, 1050 Brussel, tel.: 02-344 19 18, fax: 02-344 59 54, e-mail: liesbeth.vergauwen@redcross-fl.be.

Bij het lessenpakket ligt de nadruk op de praktische kennismaking met eerste hulp. De leerlingen komen bijvoorbeeld te weten hoe je de 100 moet bellen, hoe je een wonde moet ontsmetten en wat je moet doen bij een verstuiking of een serieuze bloeding. Voor leerkrachten en andere begeleiders is er een handleiding als theoretische ondersteuning bij het aanleren van de eerstehulptechnieken.

Brussel, 6 mei 2003


---
_____