Openbare Bibliotheek Oss

29 april 2003

Nationale Voorleesdag 2003

Op woensdag 14 mei 2003 is het weer de Nationale Voorleesdag. Dit jaar is het een jubileum, het wordt namelijk voor de 10e keer gehouden. Daarom maakt de jeugdafdeling van de bibliotheek Oss er iets speciaals van. Omdat er meestal kleuters komen bij het voorlezen, hebben wij mensen met een interessante functie, zoals burgemeester, brandweerman en politieman benaderd om op 14 mei vanaf 14.00 uur (ons vaste aanvangstijdstip met het voorlezen) voor te willen lezen. Vanwege de herkenbaarheid hebben wij hen gevraagd in vol ornaat, dus in de typische kleding die hun beroep kenmerkt, te verschijnen.
Elk kwartier wordt een verhaal voorgelezen en daarna kunnen aan deze mensen nog vragen gesteld worden over hun beroep. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur burgemeester Klitsie
14.15 uur brandweerman Schulten
14.30 uur politieman Romme
14.45 uur Annemiek van de bieb
15.00 uur de Osse voorleeskampioen Martijn Brands

Heb je zin gekregen om naar het voorlezen van deze mensen te komen luisteren, kom dan op woensdag 14 mei tussen 2 en 3 uur naar de voorleeskring van de jeugdafdeling van de bibliotheek. Natuurlijk hebben we voor de doorzetters wat te drinken en snoepen in petto. De toegang is uiteraard gratis!!