Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

14/05/03 Prins van Oranje lanceert website voor WAO'ers te Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zal, als voorzitter van het Platform Internet voor Alledag, woensdag 14 mei in het Museum voor Communicatie te Den Haag www.waocafe.nl in werking stellen. Op deze website kunnen WAO'ers terecht voor informatie over praktische zaken en uitwisseling van ervaringen en kennis met mensen die in vergelijkbare omstandigheden verkeren. De website is een initiatief van het Platform Internet voor Alledag en Curealisme Productions.

De site is primair bestemd voor mensen die met de WAO te maken hebben: mensen die ziek zijn, mensen die al in de WAO zitten, en werkgevers. De regels worden uiteengezet: wat mag wel en niet, en wat moet ik wanneer doen en hoe regel ik alles. Die informatie wordt rechtstreeks op de site gezet of er wordt verwezen naar een andere site waarop de informatie te vinden is.

De site biedt veel praktische informatie, er is mogelijkheid voor bezoekers vragen te stellen en via een forum met elkaar van gedachten wisselen. De redactie van de site bestaat voor een deel uit (ex-)WAO'ers. De makers van de site willen vooral tegemoet komen aan de wensen en behoeften van de gebruikers. De site is daarom nog in opbouw: naarmate er meer informatie van de gebruikers komt, zullen meer rubrieken gevuld worden. Veel van de informatie wordt verstrekt via portretten van mensen die weer aan het werk zijn gegaan.

Het Platform Internet voor Alledag (www.internetvooralledag.nl ) stimuleert het praktisch en alledaags gebruik van het Internet door alle Nederlanders. Het Platform biedt ondersteuning aan levensvatbare Internetprojecten met nationale uitstraling die elders niet worden opgepakt. De geselecteerde projecten, vaak in de beginfase kleinschalig van aard, zijn een aanvulling op initiatieven van overheid en bedrijfsleven en hebben vooral een bindende en stimulerende functie. Het Platform verleent geen directe financiële ondersteuning, maar opent deuren naar bronnen voor kennis en financiële, organisatorische, commerciële, technische en publicitaire steun.