Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

12 mei 2003

Monnikenwerk voltooid

Het overschrijven van de huwelijken tot en met 1922, de geboorten tot en met 1902 en de overlijdensaangiften tot en met 1950. Dit was nog maar een deel van de klus die een aantal vrijwilligers heeft gedaan om het archief van de gemeente Hoogeveen gereed te maken voor de moderne tijd. Woensdagmorgen 14 mei zet Sjoukje de Haan, wethouder voor kunst en cultuur, de betrokken vrijwilligers op het gemeentehuis van Hoogeveen in het zonnetje.

Het GenLias/DrenLias project is er op gericht om oude archieven te digitaliseren. Daardoor blijven deze archieven ook in de toekomst beschikbaar en zijn ze straks gemakkelijk via Internet te raadplegen.

Het overschrijven van de archieven was een waar monnikenwerk. Voor Hoogeveen zijn ook de zogenaamde momberprotocollen en notariële repertoria nu gedigitaliseerd. Het was een gigantische klus.

Tijdens de bijeenkomst woensdagmorgen zal drs. J. Bos, adjunct-directeur van het Drents Archief, een korte inleiding houden. Bij de gezellige nazit is er ook gelegenheid om te kijken naar een demonstratie van het DrenLias-programma.

© Copyright Gemeente Hoogeveen