Ingezonden persbericht


Persbericht

Week van Waarden & Normen, CDA politici lezen voor!

Op woensdag 14 mei ( nationale voorleesdag) zullen verschillende CDA politici zoals Tweede kamerlid Jan de Vries, fractievoorzitter Leonard Geluk en dagelijks bestuurder in Prins Alexander Jolanda van Drongelen voorlezen op basisschool De Stelberg. Zij zullen voorlezen aan de hoogste groepen. Hierop volgt dan een discussie over de Waarden & Normen die in het verhaal naar voren zijn gekomen.

Er is gekozen voor het boek Boy van Roald Dahl, dat gaat over een engels schooljongetje (Roald Dahl) die een dode muis in een pot met kauwgomballen stopt in een snoepwinkeltje. De volgende dag is de winkel dicht en de jongen is doodsbang dat de vrouw zich letterlijk dood is geschrokken. Maar de vrouw is naar zijn school gegaan en haalt, samen met de bovenmeester, het jongetje en zijn vriendjes uit de rijen. Zij krijgen vervolgens zware lijfstraffen. De moeder van het jongetje haalt hem dan van school. Dit verhaal heeft veel aanknopingspunten over hoe we met elkaar omgaan.

Het voorlezen is onderdeel van de week van Waarden & Normen die van 12 tot en met 17 mei wordt georganiseerd door de CDA-fractie in samenwerking met het landelijke CDA, de CDA-fracties in de Stadsregio Rotterdam en de Rotterdamse deelgemeenten de Week van Waarden & Normen. Een week lang zal het CDA met verschillende mensen en organisaties in debat gaan over de waarden & normen die wij, met elkaar willen nastreven. Het CDA zoekt de mensen op: werkbezoeken, minidebatten en discussiebijeenkomsten met maatschappelijke organisaties, buurthuizen, sportcentra en onderwijsinstellingen staan op het programma.

Op de agenda op onze website www.cda.nl/rotterdam vindt u het complete programma voor deze week. Verder kunt u op het forum van deze site meediscussiƫren over het thema Waarden & Normen.

De Stelberg, Duthillweg 401 in Rotterdam (Deelgemeente Prins Alexander)

van 9.00 tot 11.45 uur.

Rotterdam, 13 mei 2003

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht