Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Man na val beroofd

UTRECHT Dinsdagmiddag werd een man nadat hij gevallen was met zijn fiets op laffe wijze beroofd.

Omstreeks 13.55 uur reed een 81-jarige man op zijn fiets door de fietstunnel nabij het Westplein. Door nog onbekende oorzaak viel de man van zijn fiets en kwam op het wegdek terecht. Door getuigen werd gezien dat een onbekende man op het slachtoffer afliep en zijn portemonnee wegnam.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Stuntman aangehouden

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie dinsdagavond een man aangehouden voor onverantwoord rijgedrag.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een motor over de Beneluxlaan, Marco Pololaan en de Vasco da Gamalaan rijden. De man haalde allerlei capriolen uit en reed regelmatig op zijn achterwiel (wheely) door de straten heen. Dit alles onder luid applaus van de jeugd.

Op de Europalaan zag de politie kans de stuntman tot stoppen te dwingen en de 19-jarige bestuurder uit Utrecht aan te houden. De Utrechter werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Zijn motorfiets moest voor technisch onderzoek aan het bureau blijven.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Rond 15.30 uur zagen agenten in de Hardebollenstraat een man staan waarvan zij wisten dat hij regelmatig diefstallen pleegt. De agente spraken de man en ontdekte dat hij diverse kledingstukken bij zich had. De 35-jarige dief uit Utrecht gaf toe de kleding op Hoog Chatarijne te hebben gestolen en deed afstand van de goederen.

De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier kreeg hij buiten een boete ook een ontzegging van 12 maanden voor de betreffende winkel.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Een agent van het mountainbiketeam heeft dinsdagmiddag een auto-inbreker aangehouden.

Tijdens de surveillance in de parkeergarage aan de Stationsstraat zag de agent een man lopen die al meerdere malen in een auto had ingebroken. De agent besloot de man te controleren. De 28-jarige man uit Utrecht had onder zijn arm een autoradio. De man werd aangehouden en gevraagd aan te wijzen uit welke auto hij de apparatuur gestolen had.

Uiteindelijk bleek dat hij uit een auto op de tweede laag van de parkeergarage de radio had weggenomen. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Controle nabij de automarkt
UTRECHT De politie heeft dinsdag gedurende de automarkt een controle uitgevoerd.

Vanaf 07.00 uur werd gecontroleerd. Na afloop van de automarkt kon de politie de balans opmaken en bleek 27 bekeuringen te hebben uitgeschreven voor onder andere, het negeren van de rode verkeerslicht, vervallen exportkenteken, het niet dragen van de autogordel, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.