Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-05-2003
Persberichten woensdagochtend 14 mei 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Auto over de kop
PESSE Dinsdagavond tegen 18.00 uur is een 31-jarige vrouw uit Groningen licht gewond geraakt bij een ongeval op de A28. Ze reed met haar personenauto in de richting Zwolle en raakte daar door onbekende oorzaak in de linkerberm. Vervolgens trok ze de auto weer de weg op en sloeg daarbij over de kop. De vrouw is met lichte verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Alcohol in het verkeer
MEPPEL Dinsdagavond omstreeks 21.45 uur controleerde de politie op de Prinses Margrietlaan een 38-jarige automobilist uit deze plaats. Bij de ademtest blies hij 420, wat hem een dagvaarding opleverde. COEVORDEN Dinsdagnacht even na twaalf uur trok een 40-jarige automobilist uit Dedemsvaart op de Van Heiden Reinesteinlaan de aandacht van de politie en hij werd vervolgens gecontroleerd. Bij de ademtest die volgde blies hij 845. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.
FREDERIKSOORD Dinsdagnacht rond 2.30 uur reed een 61-jarige man uit Noordwolde met zijn auto over de Koningin Wilhelminalaan terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 590 en ook hij kon zijn rijbewijs direct inleveren. Daarnaast kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Winkeldiefstallen
EMMEN Dinsdagavond is een 34-jarige vrouw uit Emmen betrapt bij de diefstal van vlees ter waarde van ongeveer 10 Euro in een supermarkt aan de Balingerbrink. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt na verhoor.
Eveneens dinsdagavond is een 52-jarige man uit Nieuw Amsterdam betrapt in een bouwmarkt aan de Nijbracht. Hij had voor ongeveer 50 Euro aan gereedschap gestolen en probeerde daarmee langs de kassa te komen. Oplettend personeel had hem echter in de gaten en droeg hem over aan de politie. De man kreeg een boete opgelegd van 115 Euro.

Bromfietscontrole
ASSEN Dinsdagmiddag zijn bij een controle bij het winkelcentrum Nobellaan en in de wijk Peelo 16 bromfietsers bekeurd. Negen bromfietsers reden met een te groot vermogen. Drie reden zonder geldig certificaat en vier zonder geldige verzekering.