Gemeente Amersfoort

Bouwplannen voor 21 nieuwe schoollokalen

datum: 13 mei 2003

Het bestuur van het Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort (KPOA) heeft bouwplannen ingediend voor de uitbreiding van vijf basisscholen met in totaal 13 lokalen. De uitbreiding van deze scholen wordt gecombineerd met de gewenste aanpassingen voor onderwijsvernieuwing. De Piet Mondriaanschool voor speciaal voortgezet onderwijs wordt uitgebreid met 8 lokalen. In totaal betekent dit voor de gemeente een investering van ruim 3,5 miljoen euro.

Bij de bouwplannen van het bestuur van het KPOA gaat het om uitbreiding van:
· de Aloysiusschool met 3 lokalen;
· de School op de Berg met 2 lokalen;
· De Kubus met 4 lokalen;
· de Caeciliaschool met 2 lokalen;
· de Michaëlschool voor speciaal basisonderwijs met 2 lokalen. Het bestuur verwacht dat de bouwwerkzaamheden na de zomervakantie starten. In overleg tussen bestuur en gemeente is ervoor gekozen de uitbreidingen te combineren met de gewenste aanpassingen voor adequate huisvesting. Dit zijn aanpassingen die nodig zijn voor de vernieuwingen in het onderwijs, zoals ruimten voor computerles en remedial teaching. Volgens het bestuur zijn de betrokken scholen na de uitvoering van de plannen adequaat gehuisvest.

Bij de plannen voor de herschikking en uitbreiding van de gebouwen voor het speciaal onderwijs is rekening gehouden met 4 extra lokalen voor de Piet Mondriaanschool. Het schoolbestuur heeft een uitgebreider bouwplan ingediend. Een oorzaak hiervan is het nijpende tekort aan algemene ruimten. De lerarenkamer is nu gesitueerd in een klaslokaal en de aula is veel te klein. Een andere oorzaak is de forse stijging van het aantal leerlingen met 52 in het afgelopen jaar. Daarom is het bouwplan uitgebreid met nog eens 4 lokalen. Twee daarvan zijn nodig door de stijging van het aantal leerlingen, het derde vervangt het lokaal dat nu in gebruik is als lerarenkamer en het vierde wordt toegevoegd aan de aula. Na uitbreiding is het gebouw geschikt voor circa 280 tot 300 leerlingen en dan is het ook adequaat ingericht. De start van de bouw is gepland voor de zomervakantie.