Zeehondencreche Pieterburen

Wat wordt de kamerleden aangeboden?

Aan alle kamerleden, die zitting hebben in de Vaste Kamercommissie voor LNV of voor VWS, is een aantal stukken aangeboden.

Alle kamerleden hebben een 9 minuten video gekregen, waarin aan de hand van actuele beelden aangetoond wordt dat de Waddenzee géén ongerept natuurgebied is, en dat zeehonden die verstrikt raken in netten, gewond raken door scheepsschroeven of als pup hun moeder kwijtraken, zonder hulp gedoemd zijn een dagen- tot wekenlange doodsstrijd door te maken. Daarnaast ontving ieder kamerlid:
1. Een protestbrief, waarin de bezwaren tegen de door de minister voorgestelde Leidraad worden uiteengezet, plus de bijlage: een door Prof. P. van Heijnsbergen opgesteld stuk over de internationale afspraken die Nederland omtrent zeehondenopvang heeft gemaakt.
2. Een door de Dierenbescherming en de Zeehondencrèche samengestelde Alternatieve Leidraad, die gebaseerd is op dezelfde wetgeving en dezelfde internationale Conventies die Nederland heeft ondertekend, als waarop de LNV Leidraad is gebaseerd.

3. De petitie, waarin de Dierenbescherming en de Zeehondencrèche gezamenlijk duidelijk maken waarom de Alternatieve Leidraad de voorkeur verdient boven de door het ministerie van LNV voorgestelde versie.