Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 14 mei 2003

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen in de Zaagmolenstraat een verkeerscontrole. Tussen half negen en kwart voor tien werden in totaal 42 auto's gecontroleerd. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen en -middag snelheidscontroles op de Vierhavensstraat en Laan op Zuid. Op de Laan van Zuid gingen tussen acht uur en kwart voor twaalf 39 van de in totaal 1620 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur in plaats van '50'. In de Vierhavensstraat hielden tussen kwart over zeven en kwart over negen 41 van de in totaal 2740 passerende autobestuurders het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'.


* SNELHEIDSCONTROLES
RHOON/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdag radarsnelheidscontroles op de Groene Kruisweg in Rhoon en in de Nieuwe Boezemstraat en Crooswijksestraat in Rotterdam. Tussen negen uur en kwart voor tien hielden op de Groene Kruisweg 9 van de 318 passerende automobilisten hun gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/uur in plaats van de daar toegestane 80 km/uur. In de Nieuwe Boezemstraat overschreden tussen half twaalf en half één 14 van de 1210 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogste score: 70 km/uur. In de Crooswijksestraat namen tussen half één en kwart over één 8 van de 416 passerende automobilisten het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.


* VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks vier uur kregen op de Pleinweg bij de Wolphartsbocht enkele mannen ruzie naar aanleiding van een verkeersovertreding. Er ontstond een vechtpartij waarbij over en weer klappen vielen, maar ook slag- en steekwapens zouden zijn gebruikt. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, was er een groot aantal personen aanwezig die kennelijk getuigen wilden zijn van het conflict. Hierdoor werd het werk van de politiemensen bemoeilijkt. Ook werd er met een steen naar de politiemensen gegooid, die overigens niet werden geraakt, maar terechtkwam op een voorbijrijdende personenauto. Er werden drie mannen, Rotterdammers van 27, 33 en 42 jaar oud, ter zake van mishandeling aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau. Ook werden nog drie personen aangehouden die zich provocerend opstelden en zich bemoeiden met de aanhouding. De drie, twee vrouwen van 15 en 39 jaar en een 19-jarige man (allen uit Rotterdam), hadden niet voldaan aan een bevel of vordering en/of een politieman geslagen en werden overgebracht naar het bureau. Er moest door de politie gebruik worden gemaakt van de wapenstok om de kruising waar het conflict zich afspeelde weer vrij te maken van het publiek.