Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Slachtoffer aanrijding overleden

(Zie persberichten district Eemland zuid van 7-05-2003: Bromfietser zwaargewond)
AMERSFOORT / UTRECHT Op vrijdag 9 mei is een bromfietser overleden als gevolg van de verwondingen die hij had opgelopen bij een aanrijding op dinsdag 6 mei.

Op dinsdag 6 mei reed een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Huizen over de Nijkerkerstraat. Voor hem reden drie bromfietsers over het fietspad. Terwijl de vrachtwagenchauffeur de bromfietsers inhaalde, besloot één van de bromfietser ook te gaan inhalen. Daarbij kwam de bromfietser, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, op de rijbaan, botste tegen de vrachtwagen, kwam ten val en belandde vervolgens in de berm. Hij werd met ernstig letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar overleed hij op vrijdag 9 mei aan zijn verwondingen.

Mishandeling

AMERSFOORT Op dinsdag 13 mei werd een beveiligingsmedewerker door een automobilist mishandeld.

Rond 23.00 uur reed een 37-jarige beveiligingsmedewerker uit Dronten over de Nijverheidsweg noord. Hij zag dat een auto voor hem midden op de weg stilstond en zag dat de bestuurder aan het bellen was. De Drontenaar seinde met zijn grootlicht en bij het passeren van de auto maakte de hij een gebaar met zijn armen van: waar is dit nu voor nodig? en reed door.

De automobilist ging vervolgens achter de Drontenaar aan. Beiden stopten verderop op de Nijverheidsweg noord. Er ontstond een woordenwisseling, maar een collega van de beveiligingsmedewerker scheidde de partijen. Toen de beveiligingsmedewerker was ingestapt en zijn auto wilde parkeren, zag hij dat de automobilist met een behoorlijke snelheid op hem af kwam rijden. Daarbij reed de automobilist over de groenstrook en het trottoir. De automobilist stopte, stapte uit en liep met een schroevendraaier op hem af. De Drontenaar werd bij zijn keel gegrepen, werd verbaal bedreigd en de automobilist probeerde hem meerdere malen met de schroevendraaier te steken . De Drontenaar kon de steken ontwijken. Wederom kwam een collega van de beveiligingsmedewerker tussen beiden en hij hield de verdachte aan.

De verdachte, een 22-jarige man uit Amersfoort, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. De beveiligingsmedewerker deed aangifte van bedreiging met de dood en van poging zware mishandeling. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Vlammenzee

AMERSFOORT Op dinsdag 13 mei kregen de hulpdiensten de melding van een uitslaande brand.

Rond 20.00 uur zag een bewoner van de Celsiusstraat dat er een uitslaande brand woedde in een woning in dezelfde straat. Hij belde de hulpdiensten, maar die konden geen brand vinden. Wel zagen zij, wat de melder ook had gezien. Zij zagen dat uit de schoorsteen van een woning witte rookpluimen van de cv-ketel kwamen. Door de laagstaande rode zon leek het echter net een vlammenzee. Gelukkig was de temperatuur in de Celsiusstraat dus niet te hoog opgelopen.

Gordelcontroles

AMERSFOORT Op dinsdag 13 mei heeft de politie tussen 10.00 uur en 11.00 uur en tussen 13.00 uur en 14.45 uur op meerdere plaatsen gordelcontroles gehouden.

Bij de controle op de Zielhorsterweg werden zeventien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Bij de controle op Laan naar Emiclaer dertien en op de Ringweg Randenbroek twee.

Verkeerstwist
LEUSDEN Op dinsdag 13 mei werd een vrachtwagenchauffeur bedreigd.

Rond 14.15 uur had een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amersfoort zijn vrachtwagen op de Hamersveldseweg geparkeerd. Daarbij blokkeerde hij noodgedwongen enkele geparkeerde autos. Toen hij zijn lading rond 14.30 uur had gelost en weer weg wilde rijden, werd hij uitgescholden door een automobilist. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden, waarbij de automobilist de chauffeur bij zijn nek greep en hem verbaal bedreigde. De chauffeur duwde hem weg, waarna de man naar zijn auto liep, een verpakt rolgordijn pakte en terugkwam. Hij probeerde de chauffeur te slaan, hetgeen één keer lukte. De chauffeur verdedigde zich door de man een schop te geven. Die liep daarop weer naar zijn auto en pakte een bijl uit de kofferbak. De chauffeur was echter inmiddels in zijn cabine geklommen en reed weg.

De Amerfoorter deed aangifte van bedreiging met de dood. Aan de hand van het kenteken van de auto wordt een onderzoek ingesteld.

Aanrijding
AMERSFOORT Op dinsdag 13 mei werden na een aanrijding twee personen naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 13.45 uur reed een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan de Rijn met zijn trekker met oplegger over de Hogeweg, komende uit de richting van de Outputweg. Hij zag te laat dat een voor hem rijdende 29-jarige automobilist uit Amersfoort remde. Hij botste op de achterzijde van de auto.

De automobilist (nekklachten) en zijn passagier (verdere gegevens onbekend) werden voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij konden na behandeling naar huis.