Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.50 uur

Rijbewijs kwijt

ZEIST- Dinsdag heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een man die veel te snel reed.

Omstreeks 20.15 uur reed een 23-jarige man uit Amersfoort over de Amersfoortseweg. Hij reed hier 145 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. De man heeft een stopteken gekregen, waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren. Ook is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Illegale winkeldief

ZEIST- In een winkel aan de Korte Steynlaan is een man aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 14.15 uur nam stopte een man een flesje aftershave en een doos bonbons in zijn zak. Een blikje drinken rekende hij wel af.

De man is staande gehouden en overgedragen aan de politie. De 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek illegaal te zijn en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Laptop gestolen

ZEIST- Dinsdag is een man aangehouden, nadat hij een laptop had gestolen. Rond 13.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat bij een bedrijf aan de Kroostweg-Noord een laptop was weggenomen. Volgens een getuige had de verdachte de laptop in een bestelbus gelegd. Bij het openen van de bus bleek hij daar inderdaad te liggen. De 22-jarige man uit Rotterdam is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Fietswrakken actie

ZEIST- Dinsdag heeft de politie in samenwerking met de gemeente een opruimactie van fietswrakken gehouden. Er zijn 53 fietsen uit de wijk Kerkebosch weggehaald en afgevoerd.

Zij stonden onder andere op de Prinses Irenelaan, Anna Paulownalaan, Spohialaan en de Hoog Kanje. Een aantal fietsen worden tijdelijk apart gezet, de rest wordt vernietigd.