Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.15 uur

Aanhoudingen

SOEST Op dinsdag 13 mei werden meerdere verdachten aangehouden.

Rond 23.20 uur hoorde een getuige glasgerinkel op de Kerkstraat. Tevens had hij vlak daarvoor een donkere auto gezien waaruit meerdere mannen waren gestapt. De getuige meldde dit aan de politiemeldkamer. Door politiemensen werd geconstateerd dat bij een bedrijf aan de Torenstraat een ruit was vernield. Bij een onderzoek in de omgeving kregen de politiemensen de melding dat op dat moment werd ingebroken in een pand verderop op de Torenstraat.

Ter plaatse werd direct één verdachte, een 20-jarige man uit Hilversum, aangehouden. Via de achtertuinen probeerde een verdachte te ontkomen. Deze man, 20 jaar oud en afkomstig uit Baarn, kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Even later werd op de Peter van de Breemerweg een derde verdachte, een 19-jarige man uit Soest, aangehouden. Een vierde verdachte slaagde er in te ontkomen. De auto waarmee de mannen waren gekomen, werd in beslag genomen. Het drietal is in het politiebureau ingesloten.

De verdachten waren bij het tweede pand aan de Torenstraat over het hek geklommen, maar hadden nog geen kans gezien zich de toegang tot het pand te verschaffen.

Geslotenverklaring

SOEST De politie heeft op dinsdag 13 mei tussen 16.30 uur en 17.15 uur op de Talmalaan op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

Acht bestuurders trokken zich niets van de geslotenverklaring tussen het Roggeveld en de Soesterenghweg aan en werden bekeurd.