Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.40 uur

Onder invloed

AMERONGEN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.15 uur controleerden politiemensen op de Kersweg een 19-jarige automobilist uit Amerongen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 345 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Winkeldieven aangehouden

VEENENDAAL Op dinsdag 13 mei werden twee mannen voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 20.30 uur werden twee mannen bij een winkel aan de Groeneveldselaan betrapt op de diefstal van elektrisch gereedschap. Eén van hen, een 42-jarige man uit Ede (Gld) ging er met zijn bestelbus vandoor, maar kon in Ede worden aangehouden. De andere man, 30 jaar oud en eveneens afkomstig uit Ede, werd bij de winkel aangehouden. De aangehouden verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Inrijverbod

MAARSBERGEN De politie heeft op dinsdag 13 mei op de parallelweg van de Woudenbergseweg gecontroleerd op de naleving van het inrijverbod. Het verbod geldt tijdens de spits.

De controle werd gehouden tijdens de avondspits. Elf bestuurders trokken zich niets van het inrijverbod aan en werden bekeurd.