Gemeente Eemnes


Besluitenlijst (perslijst) van de vergadering van burgemeester en wethouders van Eemnes d.d. 13 mei 2003

PORTEFEUILLE BURGEMEESTER Onderwerp Besluit

De Lieberg.
Rechtbank heeft uitspraak gedaan in geschil familie D. gemeente inzake vergunning voorstelling amfitheater De Lieberg. D. is in zijn beroep niet ontvankelijk verklaard.

V.k.a.

Politiesurveillant.
Verslag politiesurveillant periode juli 2002 t/m 31 december 2002. Voorstel:
V.k.a. en t.k.n. naar commissie BOM.

Conform.

Politiezaken.
Vergaderstukken Regionaal College d.d. 28 maart 2003. Voorstel:
v.k.a.

Conform.


PORTEFEUILLE WETHOUDER J. BOOD Onderwerp Besluit

Besluit bouwvergunning woning Nieuweweg.
De rechtbank heeft uitspraak gedaan inzake beroep van de heer en mevrouw J. en mevrouw G.
De uitspraak voor kennisgeving aannemen.

Bedragen dwangsom.
Bedragen dwangsom in bestuursdwang aanschrijvingen / dwangsom aanschrijvingen RO.

Bedragen dwangsom aanpassen volgens schema.

Ondersteuning I en A visie.
De werkgroep I en A ontwikkeling heeft ter opstelling van een meerjarenvisie op de rol van ICT in onze gemeentelijke organisatie een drietal offertes bij deskundige bureaus aangevraagd en deze in samenwerking met de portefeuillehouder beoordeelt. Voorstel:
De werkgroep stelt voor de offertes van Tadis akkoord te verklaren en hen de ondersteuning bij de opstelling van de I en A visie te laten bieden.

Conform.

Zienswijzen inzake ontwerpbestemmingsplan "Wakkerendijk 128-D". Van 7 maart t/m 3 april 2003 lag het ontwerpbestemmingsplan "Wakkerendijk 128-D" (inzake de ver-/nieuwbouw (vergroting) van de bestaande Welkoop winkel) ter inzage. In totaal zijn vijf zienswijzen ingediend. Eén zienswijze is buiten de termijn ontvangen. Personen die tijdig zienswijze hebben ingediend, krijgen de gelegenheid, in een hoorzitting de zienswijzen mondeling toe te lichten. Voorstel:

1. Zienswijzen voor kennisgeving aannemen.

2. Ná hoorzitting zienswijzen en bestemmingsplan voor vaststelling voorleggen aan de raad (via commissie WRM).

Conform.

ISV subsidie.
De provincie heeft voor stedelijke vernieuwing subsidie verleend voor het project van de clusterschool. De subsidieaanvraag voor de revitalisatie van het bedrijventerrein is afgewezen. Voorstel:

1. Het besluit van de provincie voor kennisgeving aannemen.
2. Het besluit voor kennisgeving op de agenda van de raad plaatsen.
Conform.

Visie buitengebied Eem & Vallei.
Uitwerking deelproject "recreatie rondom de Eem" door Bunschoten, Eemnes en Baarn. Er is, in overleg met Bunschoten en Baarn, een principeplan opgesteld voor de aanleg van recreatieve paden in de Eempolder, onder andere langs de Eem, over de dijken en langs het Eemmeer.
Voorstel:
Instemmen met principeplan en dit bespreken in commissie WRM.
Conform.

PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS

Onderwerp

Besluit

* Besluitenlijst Stuurgroep bibliotheken BEL en Huizen.
* Memo over ontwikkelingen in bibliotheekwezen.
De besturen van de drie bibliotheken (Eemnes, Huizen en Laren-Blaricum) hebben vrijdag 11 april 2003 weer een overleg gehouden. Van dit overleg wordt iedere maal een verslag gemaakt. Het bestuur van de openbaren bibliotheek van Eemnes wil door middel van deze verslaglegging tevens de gemeente op de hoogte stellen van deze overleggen. In de memo wordt een overzicht gegeven over de BEL-samenwerking en de vorming van een basisbibliotheek. Voorstel:
V.k.a. en t.k.n. commissie Welzijn via map.

Conform.
Memo aan commissie Welzijn ter bespreking.

Accommodatiegebruik in Eemnes.
Naar aanleiding van geluiden van de bestuurscommissie van De Hilt en van een brief van de EGV hebben we besloten onderzoek te doen naar het gebruik van accommodaties in Eemnes. Beide organisaties uiten hun vermoeden van oneerlijke concurrentie binnen Eemnes welke een directe relatie zouden hebben met exploitatiemoeilijkheden voor de Hilt, welke zelfs het voortbestaan van de Hilt zouden bedreigen. Voorstel:

1. De EGV en de bestuurscommissie berichten over het ingestelde onderzoek met als conclusie dat er geen sprake is van door de gemeente te beïnvloeden concurrentie in zaalgebruik.

2. Ter inzage aan commissie Welzijn.