Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.00 u) Woensdag, 14 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; aanhoudingen
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij een controle in een woning aan de Busselruwe in Maastricht twee bewoners van de woning aangehouden. De politie die aanwijzingen had dat vanuit de woning werd gehandeld in verdovende middelen ging dan ook controleren. In de woning werden een paar gram heroine en cocaine gevonden en in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De twee bewoners zijn inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht kreeg de politie een melding dat enkele personen op de Wilhelminasingel in Maastricht op hun route vuilniszakken omvertrapten en tegen geparkeerde autos schopten. Zo trof de politie in die omgeving een negental beschadigde geparkeerde autos aan. Op de Spoorweglaan traceerde de politie een drietal personen die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. De drie verdachten, drie mannen (20/20/33) uit Maastricht en Cadier en Keer werden terzake verdenking van openlijke geweldpleging aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de aangehouden verdachten daarbij.

Maastricht; aanrijding
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Via Regia in Maastricht. Bleek dat een 25-jarige automobilist uit het Belgische Genk met zijn auto tegen een lichtmast was gebotst (alleen materiele schade). Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat de Belg onder invloed zijn auto had bestuurd werd terzake een nader onderzoek ingesteld. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte tussen de 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Valkenburg; inbraken kelderboxen
Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding dat in de kelderboxen van een flat aan het Berkelplein in Valkenburg werd ingebroken. De politie die ter plaatse ging zag in de omgeving van het Berkelplein een 40-jarige man (zonder vaste woon/verblijfplaats) fietsen, die spontaan verklaarde de fiets waarop hij fietste bij de flats te hebben gevonden. Nader onderzoek wees uit dat de man ook nog allerlei gereedschap bij zich had. Fiets en gereedschap werden in beslag genomen en de man werd als verdacht van inbraken in de kelderboxen aangehouden. Bleek dat in enkele kelderboxen van een van de flats was ingebroken door de toegangsdeuren van de kelderboxen open te breken. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in of de verdachte iets te maken heeft met die kelderbox-inbraken.

Valkenburg; onder invloed
Een tweetal personen (bestuurder en duopassagier) op een bromfiets die geen bromfietshelm ophadden, trok afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Wilhelminalaan in Valkenburg de aandacht van de politie. Bij nadere controle op de Konin. Julianalaan bleek de bromfietsbestuurder, een 26-jarige man uit Maastricht onder invloed zijn bromfiets te besturen. Ademanalyse wees uit dat de Maastrichtenaar tussen de 1,3 en 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.