Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten 14 mei 2003
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Hoewel bovenstaande datum anders doet vermoeden zijn dit de berichten van woensdag 14 mei 2003.

Brand in stafbureau politie
LELYSTAD In het stafbureau van politie aan de Schans heeft dinsdagnacht een brand gewoed. Een kantoorruimte op de benedenverdieping liep veel brandschade op. De andere ruimtes van het pand hebben veel roet- en waterschade. De oorzaak is nog onbekend. De technische recherche van politie doet een onderzoek. In dit bureau zijn de ondersteunende diensten van de politie gevestigd, zoals financiële en personeelsadministratie. Deze brand is dus niet van invloed op het dagelijkse werk en de hulpverlening van de politie. Alle medewerkers zijn ondergebracht in de overige politiebureaus in de regio. Het gehele pand en een groot deel van de apparatuur zal gereinigd moeten worden.

Overval Tegelenpad
ALMERE Twee nog onbekende mannen hebben dinsdagmorgen een bedrijf aan het Tegelenpad overvallen. Het tweetal drong het pand binnen en droeg een koevoet en een schroevendraaier bij zich. Ze dwongen de twee personeelsleden op de grond te gaan liggen en uitte mondelinge bedreigingen. Ze zijn met meenemen van de kluis, gevuld met waardepapieren, weer weggerend richting de Roermondstraat. De politie heeft de buurt tevergeefs afgezocht. Ook een buurtonderzoek leverde weinig op. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben, contact op te nemen met de politie, telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding vernieling
EMMELOORD De politie heeft dinsdagmiddag een 27-jarige jongen uit Emmeloord aangehouden voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht bij een ruzie op de Saturnusstraat een fiets door een ruit gegooid te hebben. Hij kon kort daarna worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding fietsendief
LELYSTAD Een 29-jarige man uit Lelystad is dinsdagavond op de Tjalk aangehouden. Hij had geprobeerd een fiets te stelen uit een achtertuin. De bewoner betrapte hem echter waarop de verdachte de man een klap gaf. Kort daarna kon hij worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding belediging
ALMERE Een 20-jarige automobilist uit Almere is dinsdagmorgen op de Muziekdreef aangehouden voor belediging. De politie hield hem staande omdat hij geen autogordel droeg. Daarnaast bleek bij controle dat zijn auto niet gekeurd en niet verzekerd was. Toen de agenten hem duidelijk maakten dat hij voor deze feiten bekeurd zou worden, beledigde hij de agenten. Hierop is hij aangehouden. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op de Rio de Janeirostraat een 36-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor belediging. De agenten zagen hem rijden met zijn mistlampen aan. Toen ze hem hierop wilden aanspreken bleek hij tevens geen gordel te dragen. Nadat hij zijn bekeuring in ontvangst had genomen, reed hij weg met de bekende middelvinger omhoog. Hierop is hij aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 35-jarige bromfietser uit Lelystad is dinsdagavond op de Parkdreef aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1,3 promille. Hij is met een rijverbod van zes uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE De politie heeft dinsdagnacht op de Wipmolenweg een 25-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1,2 promille. Hij is met een rijverbod van vijf uur weer heengezonden.

Autos vernield
URK In de nacht van maandag op dinsdag zijn in de Middelbuurt, Wijk 6 en de Klifkade in totaal zes autos bekrast. Hiervan is dinsdag aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op het Dolfijnpad en het Beatrixpad bromfietscontroles uitgevoerd. In totaal 80 bromfietsen werden gecontroleerd en 32 bekeuringen uitgeschreven voor voornamelijk niet verzekerde bromfiets en te hoge constructiesnelheid (opgevoerd).

Aanrijdingen
EMMELOORD Een 52-jarige fietser uit Emmeloord is dinsdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 76-jarige automobiliste uit Emmeloord wilde vanuit een oprit de Espelerweg opdraaien en heeft daarbij de fietser vermoedelijk over het hoofd gezien. De fietser liep een verwonding op aan het been en is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.