Vertis


Aansluiting Vertis op Groningen Internet Exchange

De verbetering van de Internetdiensten van Vertis is drieledig: via GN-IX heeft Vertis toegang tot het glasvezelnet in de stad Groningen. Daarnaast biedt de aansluiting op GN-IX ons een zeer snelle verbinding met het Internet, waardoor meer gegevens sneller getransporteerd kunnen worden. Tot slot kunnen we nu flexibel gebruikmaken van de diensten van verschillende Telecom-aanbieders die op GN-IX zijn aangesloten, waardoor we onze klanten gunstigere tarieven kunnen bieden.

Een van de belangrijke activiteiten van Vertis die ten grondslag liggen aan de beslissing aan te sluiten bij GN-IX is het verzorgen van diensten via het Internet. We streven daarom naar optimaal gebruik van het glasvezelnet in de stad Groningen. Daarom hebben we ook het initiatief genomen om een gebruikersvereniging op te zetten. De aansluiting op de GN-IX sluit volledig aan bij dit initiatief.

"GN-IX is erg blij met Vertis als klant, omdat daarmee wederom een belangrijk en aansprekend Noordelijk ICT-bedrijf is gekoppeld aan het Groningse Internetknooppunt. Dit helpt enorm bij de versterking van de positie van Groningen als belangrijke tweede Internetlocatie van Nederland", aldus Bix Jacobse, directeur van de GN-IX.