Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Autokrakers actief
03-062538
Hellendoorn diverse locaties
Nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei In totaal werd door 6 auto-eigenaren aangifte gedaan van diefstal uit hun auto. In de meeste gevallen werd een ruit vernield en radioapparatuur weggenomen. De autokraken vonden plaats aan: Schuilenburgerweg, Noord Esweg, Verzetstraat, Koestraat en Johanna van Burenstraat (2x).

Aanhouding wegens diefstal met bedreiging 03-047485
Almelo
Dinsdag 13 mei 16.50 uur
Op genoemde datum werd een 32-jarige Rijssenaar aangehouden wegens diefstal met bedreiging. Deze werd gepleegd op vrijdag 11 april jl. bij een winkel aan de Galerij in Almelo. De verdachte zou daar een tweetal horloges hebben weggenomen uit een stelling. Hij moest daartoe de sluiting vernielen omdat de horloges daarmee vast zaten. Bij de winkeluitgang werd de verdachte opgewacht door een personeelslid. Nadat hij de verdachte op diens gedrag aansprak ging de verdachte helemaal door het lint en bedreigde de winkelbediende. Terwijl de politie werd gealarmeerd zag de verdachte kans de winkel te verlaten. Daarbij had de verdachte wel zijn identiteitsbewijs achter gelaten, waardoor hij in overleg met justitie op dinsdag 13 mei kon worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord.

Verkeerscontrole
03-062863
Almelo Grotestraat
Dinsdag 13 mei van 14.00 17.00 uur Tijdens een projectmatige controle op fietsen en bromfietsen werd gecontroleerd op de hele Grotestraat. In totaal werden 80 fietsers, 4 bromfietsers en 1 automobilist bekeurd. Tevens werd een persoon aangehouden wegens een openstaande boete.

Bedrijfsongeval met letsel
03-062567
Almelo Windmolenbroekweg
Dinsdag 13 mei 08.30 uur
Tijdens zijn werkzaamheden aan de groenvoorziening aan genoemde locatie kreeg een 61-jarige medewerker van Soweco een punt van een greep in zijn been. Hij was over een sloot gesprongen en daarna uitgegleden. Daarbij boorde zich een punt van een greep in zijn kuit. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval met letsel
03-062860
Almelo Gabriel Metsustraat
Dinsdag 13 mei 17.35 uur
Door nog onbekende oorzaak kwam een 74-jarige Almelose met haar fiets te vallen. De vrouw brak daarbij haar heup en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel
03-0062597
Nijverdal kruising Constantijnstraat / Parallelweg Dinsdag 13 mei 09.00 uur
Een 54-jarige Nijverdalse staat met haar fiets stil op de Parallelweg voor de kruising met de Constantijnstraat. Links naast haar staat in het voorsorteervak voor linksafslaand verkeer een 65-jarige chauffeur uit Geesteren in een truck met oplegger stil. Tijdens het oprijden slaat deze truc echter rechts af. Een automobilist probeert de fietsster nog door zijn claxon te waarschuwen, ze hoort dit echter niet. De truck rijdt de fietsster aan, zonder dat de chauffeur haar heeft opgemerkt. De fietsster kwam met de fiets klem tussen de truck en de verhoging van de middengeleider op de weg en komt te vallen. Ze raakt gewond aan haar schouder en hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met letsel
03-062737
Vriezenveen kruising Aadorpweg / N36 Dinsdag 13 mei 12.45 uur
Een 56-jarige chauffeur uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk rijdt in een truck met oplegger over de Aadorpweg, komende vanuit de richting Aadorp. Hij wil via de toerit naar de N36 links af slaan en verleent daarbij geen voorrang aan een 71-jarige automobiliste uit Aadorp, die uit tegenovergestelde richting nadert. Bij de aanrijding die volgde raakt de 71-jarige vrouw gewond, zij is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur had de auto niet gezien door de aanwezige bebording. Uit het ingestelde onderzoek bleken de borden daadwerkelijk het zicht te ontnemen. Door de politie is een foto-overzicht en rapportage opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-062963
Vriezenveen Almeloseweg
Woensdag 14 mei 01.05 uur
Tijdens een controle werd bij een 33-jarige automobilist uit Almelo alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 2 uur en een transactie van 190 euro.

Diefstal uit bedrijfsauto
03-062531
Almelo Ambtstraat
Avond/nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei Op genoemde locatie werd de laaddeur aan de achterzijde van een bestelauto vernield. Weggenomen werden onder andere meetapparatuur, gereedschap, boormachine en een laptop. De totale waarde bedraagt ruim 10.000 euro.

Aanhouding wegens diefstal
03-061933
Rijssen Jutestraat
Maandag 12 mei 00.20 uur
Een getuige meldde dat er drie personen bij een garagebedrijf over het hekwerk waren geklommen. Ter plaatse werd op de Jutestraat een van deze personen, een 35-jarige man uit Deventer aangehouden. In zijn kleding werd inbrekerswerktuig aangetroffen en een autosleutel van een van de auto's van het garagebedrijf. Vanaf het terrein werd een witte Mercedes Benz 208D bedrijfsauto gestolen, met het kenteken VN-TL-38. Tevens bleef een auto in de nabijheid van het bedrijf achter, mogelijk eigendom van een van de verdachten. De auto is veilig gesteld. De overige twee verdachten zijn niet meer aangetroffen. De 35-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor verhoor ingesloten.Op dinsdag werd door de garagehouder gemeld dat er nog een tweede auto was gestolen vanaf het bedrijfsterrein. Het betreft een donkerblauwe Volkswagen Caddy, kenteken VX-DB-46. Een onderzoek wordt ingesteld.