Ingezonden persbericht

Persbericht

14 mei 2003

TDK Systems maakt een groter Bluetooth aanbod voor Nokia telefoons mogelijk

~ mobiele telefoonproducent verfijnt Data Suite om de connectiviteit met Bluetooth apparaten te verbeteren ~

Nokia, wereldleider in mobiele communicatie, heeft de functionaliteit van haar telefoons uitgebreid door voor complete compatibiliteit met Bluetooth adapters van TDK Systems te zorgen.

Met de laatste versie van Nokia s Data Suite zijn gebruikers nu in staat om met hun mobiele telefoon, voorzien van Bluetooth, de USB Adapter s en PC Card s van TDK Systems te gebruiken. De aangepaste Data Suite- applicatie biedt TDK Mobile, de software die geleverd wordt met de USB Adapter en PC Card, nog meer functionaliteit. Hierdoor hebben Nokia 6310i gebruikers nog sneller en eenvoudiger toegang tot meerdere Bluetooth-apparaten.

"Nokia is de keuze voor zakelijke gebruikers en we zien een duidelijke piek in de verkoop van onze Bluetooth producten. Samenwerking tussen producenten is naar mijn mening essentieel om interoperabiliteit te garanderen en om gebruikers de best mogelijke oplossing te leveren," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems.

"Door met bedrijven zoals Nokia samen te werken kunnen we mobiele applicaties substantieel verbeteren. Dit zal nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en individuen bieden," voegt Hunn toe.

Bluetooth is goed op weg om voor velen de persoonlijke connectiviteits-standaard naar keuze te worden. TDK Systems voorspelt dat in de loop van 2003 ongeveer 49 miljoen mobiele telefoons, voorzien van Bluetooth, verscheept zullen worden. Op dit moment zijn er 38 miljoen Bluetooth-telefoons in gebruik. Bovendien laten de cijfers van Carphone Warehouse zien dat de Bluetooth verkopen sinds april 2002 iedere maand met ongeveer 125 % groeien.

TDK Systems levert Bluetooth adapters voor pc's, laptops en PDA's, die met meerdere besturingssystemen en met verschillende Bluetooth-applicaties werken, inclusief Bluetooth software van Microsoft.

(284 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 50 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: kimv/lilianv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com