Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (14/05)

Breda, woensdag 14 mei 2003

Brand verfbedrijf Etten-Leur mogelijk veroorzaakt door kortsluiting

ETTEN-LEUR - De brand die vrijdagavond 2 mei uitbrak in een verfbedrijf aan de Nieuwe Vosdonk in Etten-Leur is mogelijk veroorzaakt door kortsluiting. Op de plaats van de brandhaard hebben accu`s van heftrucks onder lading gestaan, die mogelijk de brand hebben veroorzaakt. Dit is althans de conclusie van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie in samenwerking met experts van de verzekeringsmaatschappij. Er zijn geen aanwijzingen voor opzettelijke brandstichting.

De politie heeft tijdens haar onderzoek geen aanwijzingen gevonden dat de brand in het verfbedrijf door een misdrijf zou zijn veroorzaakt. Kort nadat het pand die avond was verlaten kwamen er meldingen binnen van brand. De exacte brandoorzaak zal door de totale verwoesting en de enorme hitte die hierbij vrijkwam nauwelijks te achterhalen zijn. Alle bevindingen wijzen tot nu toe in de richting van kortsluiting bij de twee heftrucks van het bedrijf, waarvan de accu`s werden opgeladen. Andere mogelijke oorzaken zijn tijdens het onderzoek niet naar voren gekomen. De politie sluit deze week het onderzoek af.

Meterkastcontrole leidt naar hennepkwekerij

BREDA - De politie is gistermiddag door medewerkers van Essent naar een woning in de wijk Tuinzigt te komen omdat bij een meterkastcontrole een illegale stroomaftakking stuitten.

Bron: R.vKuik