Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via de reg.meldkamer 055-548 6000



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

14 mei 2003 (1)


Epe- Verkeersongeval materieel

Op dinsdag 13 mei is er een aanrijding geweest tussen twee auto's in Epe. Een 47 jarige vrouw uit Apeldoorn reed over de Tongerenseweg richting Nunspeet. Toen zij de Oost Ravenweg wilde inslaan, zag zij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 47 jarige vrouw uit Nunspeet, over het hoofd, waardoor een aanrijding volgde.
De 47- jarige vrouw uit Nunspeet, klaagde over pijn aan haar nek. Zij is per ambulance over gebracht naar een ziekenhuis voor controle. Beide auto's bleken total loss en zijn afgesleept. Om een opstopping van verkeer te voorkomen waren er twee militairen bezig het verkeer te regelen.


Vaassen- Verkeersongeval met letsel

Op dinsdag 13 mei kwam er een melding binnen van een aanrijding op de Dorpsstraat in Vaassen. Ter plekke betrof het een aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De automobilist verleende geen voorrang aan de bromfiets bij het wegrijden. De 18- jarige bestuurster van de bromfiets klaagde over pijn aan haar schouder en buik. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Later op de dag heeft de vrouw laten weten dat zij geen letsel heeft opgelopen door het ongeval. Ook de 67- jarige automobilist had geen letsel overgehouden aan het ongeval.


Wezep- Snelheidscontrole

Dinsdag 13 mei is er een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg in Wezep. Er zijn in totaal 900 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 63 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/per uur.




Harderwijk- Verkeersongeval met letsel

Een 55 jarige man uit Harderwijk is op 13 mei '03 gewond geraakt nadat hij met zijn snorfiets een aanrijding kreeg met een personenauto op de Verkeersweg.Bij een rotonde had deze man geen voorrang gekregen. Hij had letsel aan zijn hand/pols en een hoofwond en is voor onderzoek naar een ziekenhuis in Harderwijk gebracht.


Harderwijk- Brand in schaftkeet


In de nacht van 13 mei '03 op 14 mei '03 was er brand ontstaan in een schaftkeet van een verhuurbedrijf aan de Ir.P. Calandstraat. De brandweer was ter plaatse en bluste snel het vuur. Schaftkeet is voor de helft uitgebrand.





Nunspeet- Diefstal uit auto

In de nacht van 12 mei '03 op 13 mei '03 zijn er diefstallen gepleegd vanuit 3 auto's aan de Treubstraat en aan de Jongkindhoek. Via de portieren is er ingebroken en zijn er o.a. autoradio's en cd's ontvreemd.


Nunspeet- Verkeersongeval met letsel

Een 45 jarige man uit Uddel raakte gewond na een aanrijding met een andere personenauto op de T-kruising Staverdensweg/Merelweg. Deze man reed op de Merelweg en werd niet voorgelaten door een 48 jarig autobestuurster uit Elspeet bij de kruising. De beide auto's waren aan de voorzijde zwaar beschadigd. De man is voor nekklachten zelf naar de huisarts gegaan. De bestuurster uit Elspeet had een hoofdwond en is voor controle door het ambulancepersoneel naar een huisarts gebracht.



















038-375 10 50 ---- --