Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Dinsdag 13-mei-2003 07:00 uur
tot Woensdag 14-mei-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx/Moniek Winters (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

JONGENS STELEN CD UIT BIBLIOTHEEK



DEVENTER - Toen dinsdag rond 17.15 uur twee jongens de openbare bibliotheek aan De Brink wilden verlaten ging het alarm af. Bibliotheekpersoneel heeft de jongens tegengehouden en de politie gebeld. Het bleek dat één van hen, een 10-jarige jongen uit Deventer, een CD onder zijn trui had verstopt. De jongen en zijn 11-jarige vriendje zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na het verhoor zijn de jongens met een HALT-PV overgedragen aan hun ouders.

(03-058936)


---

VROUW BEROOFD VAN PORTEMONNEE



DEVENTER - Dinsdag omstreeks 17.00 uur liep een 16-jarige vrouw uit Deventer aan de achterzijde van het station over de Diepenveenseweg door de daar aanwezige fietsenstalling. Opeens kreeg zij een duw van een jongeman die daar stond. Door de duw kwam de vrouw te vallen tegen de fietsenrekken. Daar kreeg ze een aantal schoppen van een tweede man. Tegelijkertijd pakte de eerste man haar handtas en nam daaruit haar portemonnee weg. Vervolgens gingen de twee er vandoor in de richting van de stationshal. Volgens het slachtoffer zijn diverse personen getuige geweest van de beroving. Zij heeft in ieder geval twee personen zien langslopen en een meisje heeft haar geholpen met opstaan. Deze getuigen waren echter verdwenen toen de politie ter plaatse kwam. De politie wil graag in contact komen met deze personen. Zij worden gevraagd contact op te nemen met het politiebureau aan de Boxbergerweg via het nummer 0900-8844.

(03-058935)


---

HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN



DEVENTER - Tijdens een hennepactie werd er dinsdag rond 09.30 uur een inval gedaan in een woning aan het Gerard ter Borchplein. In een slaapkamer werd een in werking zijnde hennepplantage van ruim 100 planten aangetroffen. De stroom werd buiten de meter om afgenomen. De plantage is ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen. De twee bewoners, een 42-jarige vrouw en een 23-jarige man, zijn aangehouden en na verhoor met een PV heengezonden.

Rond 11.45 uur werd er een inval gedaan in een woning aan de Amstellaan. Op de 1e verdieping werd een niet in werking zijnde kwekerij en veel materiaal aangetroffen. Op zolder werd een in werking zijnde plantage aangetroffen met 242 planten. Tevens werden in de woning twee zakken met gedroogde hennep aangetroffen. Ook hier werd diefstal van stroom geconstateerd. De kwekerijen zijn ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen. De bewoner was niet aanwezig, maar kan binnenkort een PV verwachten.

(03-058607 en 03-058710)
---

Einde


---- --

Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
Dinsdag13-mei-2003 07:00 uur tot Woensdag14-mei-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891

---


HARDRIJDERS RAKEN RIJWEWIJS KWIJT



STEENWIJK - Twee automobilisten gingen 13 mei de fout in. Een 20 jarige jongeman uit Blokzijl meende kennelijk ongestraft de videoauto van de politie in te kunnen halen. Helaas voor hem: zijn snelheid werd geklokt op 141 km per uur. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Een 36 jarige Zwollenaar reed met 141 km per uur in de richting Lichtmis. Ook zijn rijbewijs gaat naar justitie.

03-058889



---


ONGEVAL TIJDENS SLOOPWERKZAAMHEDEN



ROUVEEN - Een 22 jarige man uit Staphorst raakte door vallend puin gewond aan hoofd en been. Hij was met sloopwerkzaamheden bezig aan een pand aan de Esdoornlaan.

Het ongeval was veroorzaakt, doordat een graafmachine een stuk muur probeerde te slopen.
Door deze handeling kwamen er grotere stuk muur los dan verwacht. Het stuk muur kwam op de
steiger en viel om. Slachtoffer kwam vermoedelijk met zijn hoofd tegen de muur en kreeg een stuk puin op zijn been.

Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer verpleegd en naar het ziekenhuis in Meppel vervoerd.

03-058625


---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Dinsdag 13-mei-2003 07:00 uur
tot Woensdag 14-mei-2003 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx/Moniek Winters (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

RUZIE OP AZC



MARIENHEEM - Woensdagochtend rond 01.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het AZC. Toen de politie ter plaatse kwam was alles al weer rustig. Blijkbaar was er een feestje geweest waarbij een aantal mensen onenigheid hadden gekregen. Er werden geen aangiftes gedaan. Eén persoon die niet op het centrum thuis hoorde is weggestuurd.
(03-059056)


---


SNELHEIDSCONTROLE LUTTENBERGERWEG



LUTTENBERG - Naar aanleiding van klachten van aanwonenden werd dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur op snelheid gecontroleerd op de Luttenbergerweg. Er werd één bekeuring uitgereikt aan een motorrijder. Hij reed gecorrigeerd 115 km/uur.
(03-059014)


---


VERKEERSCONTROLE RAALTE



RAALTE - Dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur werd er een verkeerscontrole gehouden op de Westdorplaan. Er werd één bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

(03-058894)


---

Einde


---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van dinsdag 13-mei-2003 07:00 uur
tot woensdag 14-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters
---


BEKEURINGEN BIJ GORDELCONTROLES



KAMPEN - Dinsdagmorgen werden op de IJsselkade en de la Sablonièrekade
autogordelcontroles gehouden. Van de vijftig gecontroleerden bleken er zeven geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring van E 40,00.


---


LEVENSGEVAARLIJKE SITUATIE NA VERNIELING



KAMPEN - Dinsdagmiddag werd een vernieling gemeld van een elektriciteitskast aan de Horstsingel. Uit de opgebroken kast, achter sporthal de Reeve, werden zekeringen meegenomen, waardoor spanninggeleidende delen vrij toegankelijk waren (krachtstroom). Aanraking hiermee is levensgevaarlijk!! Ouders wordt geadviseerd hun kinderen hiervoor te waarschuwen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---




---- --

Persberichten politie Zwolle
van dinsdag 13-mei-2003 07:00 uur
tot woensdag 14-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Moniek Winters
---


SNORFIETSSTER GEWOND



ZWOLLE - Bij een aanrijding op de rotonde Pannekoekdijk/ Kamperpoortbrug/ Hoogstraat en de Harm Smeengekade, is dinsdagmiddag een 37-jarige vrouw uit Zwolle gewond geraakt. Zij werd met letsel aan haar arm naar de Isalaklieken (locatie Wezenlanden) gebracht. Een 26-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Zwolle, die over de Pannekoekedijk reed, verleende haar geen voorrang. De vrouw reed op een voorrangsweg.


---


RIJBEWIJS INGENOMEN NA TE SNEL RIJDEN



ZWOLLE - Bij snelheidscontroles op de Hermelenweg reed een 50-jarige autobestuurder uit Nieuwleusen dinsdagavond 130 km/u. in plaats van 80 km./u. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


'KAPSTOKTRUC' BIJ WONINGINBRAAK



ZWOLLE - Maandagmorgenvroeg deed een bewoonster van de Meidoornstraat aangifte van diefstal uit haar woning. Om binnen te komen is gebruik gemaakt van een metalen kapstokhaakje. Via de brievenbus van de voordeur wordt daarmee het (dag)slot aan de binnenzijde geopend of spullen naar buiten gehengeld. Geadviseerd wordt om bij afwezigheid en 's nachts ook het nachtslot te gebruiken door de deur op slot te draaien. Bij oudere sloten, die soms geen nachtschoot hebben, wordt geadviseerd een bijzetslot te plaatsen. Dat is bij de reguliere ijzerhandel en bouwmarkten (Keurmerk Veilig Wonen) te koop. In dit geval verdween uit de woning een handtas. De laatste weken is vaker gebruik gemaakt van deze methode om huizen binnen te komen.


---


AANHOUDINGEN NA WINKELDIEFSTAL



ZWOLLE - Dinsdagmiddag werden een 18-jarige man uit Hengelo(O.) en een 29-jarige man uit Zwolle, in afzonderlijke situaties, aangehouden voor diefstal van toiletartikelen en bier uit een supermarkt aan de Veemarkt. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


---


DIEFSTAL KABOUTERS



ZWOLLE - Dinsdagmiddag is aangifte gedaan van diefstal uit een tuin van een woning aan het Eekhoornveld. Daaruit verdwenen o.a. 7 beelden: 6 tuinkabouters, een 1 gans.


---



MELDING ONTPLOFFING



ZWOLLE - Dinsdagavond (19.51 u.) werd een 'ontploffing' gemeld vanaf de Frankhuisweg. Er bleek kortsluiting te zijn ontstaan in een ondergrondse stroomkabel. Enkele buurtbewoners zaten enige tijd zonder stroom. Het euvel werd door Essent in de loop van de avond opgeheven.


---



TOEZICHT BIJ WERKZAAMHEDEN IJSSELALLEE



ZWOLLE - Nabij de wegwerkzaamheden, i.v.m. het herstel van de waterleiding, werd ook dinsdagmiddag (avondspits) weer toezicht gehouden op het verkeer op de IJsselallee. Daarbij wordt gekeken naar het rijgedrag van bestuurders (o.a. snelheid) bij de wegversmallingen en de veiligheid van de mensen die aan het werk zijn.


---



---- --