Gemeente Ede

nummer 118 / Ede, 13 mei 2003.

Eerste stappen vlek B Kernhem

Het college van burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad het ontwikkelingsplan en de nota met randvoorwaarden voor Vlek B van Kernhem aan. Deze twee stukken zijn een eerste formele stap in de totstandkoming van dit deel van de Edese wijk. Tezamen vormen beide plannen de basis voor bouwplanontwikkeling en de inrichting van de buitenruimte van Vlek B.

Vlek B ligt in het westelijke deel van de wijk Kernhem in Ede. In de periode 2004-2010 moeten daar ruim 1900 woningen en twee scholen verrijzen. Ook de voor de wijk benodigde infrastructuur en openbare ruimte zal worden aangelegd. Dit geldt eveneens voor de ecologische zone. Deze loopt vanuit vlek A door vlek B. Om richting te geven aan de uitwerking van Vlek B is het Ontwikkelingsplan Vlek B-Kernhem en de Nota randvoorwaarden Kernhem-Vlek B opgesteld.

Het ontwikkelingsplan is een redelijk gedetailleerd plan voor de wijk. Het geeft een duidelijke functionele en ruimtelijke hoofdstructuur aan. Het is echter geen definitief verkavelingsplan, het kan wel aan de basis van een verkavelingsplan staan. Daarmee biedt het de ontwikkelaars en architecten, maar ook medewerkers van de gemeente Ede creatieve ruimte in alle ontwikkelingsfases van Vlek B.

In de nota van randvoorwaarden staan de eisen voor architectuur, duurzaam bouwen, ecologische structuur, waterbeheer, verkeer en vervoer en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeld dat deze eisen de wijk zullen geven sluit aan bij het karakter en uiterlijk van Vlek A van Kernhem.