Gemeente Ede

nummer 120 / Ede, 13 mei 2003.

Wijziging bebouwde komgrens Bennekom

Het nieuwbouwproject Breukereng in Bennekom is bijna klaar. Ten noorden van de West Breukelderweg is de bebouwingsdichtheid toegenomen. De grens van de bebouwde kom is daarop nog niet aangepast. De wegen in dit gebied liggen buiten de bebouwde kom. De maximumsnelheid is daarom tachtig kilometer per uur. De gemeente vindt dit ongewenst en zelfs levensgevaarlijk. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom aan de gemeenteraad voor om de huidige komgrens in noordelijke richting te verleggen.

Het gevolg daarvan is dat de maximumrijsnelheid wordt verlaagd naar vijftig kilometer per uur. Deze wijziging geldt ook voor het zuidelijk gedeelte van de Bovenbuurtweg en het oostelijk gedeelte van de Hoekelumse Brinkweg, bij de Edeseweg.

Een tekening waarop de nieuwe begrenzing staat, ligt ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu van het stadskantoor "De Doelen", Raadhuisplein 2 in Ede. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur.