Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht genomineerd voor Evenementenstad 2002

Vincent Brinkhof
Dordrecht is door TRN (Toerisme Recreatie Nederland) en de Stichting Nationale Evenementenprijzen genomineerd voor `Evenementenstad van het jaar'. Wethouder Cok Sas, die namens het gemeentebestuur bij de prijsuitreiking aanwezig zal zijn, is trots op de nominatie en ziet het als waardering voor de evenementenorganisatoren.

Andere steden die voor de categorie `Evenementenstad van het jaar' zijn genomineerd zijn Amsterdam, Nijmegen, Breda, Deventer, Almere, Den Haag/Scheveningen en Rotterdam. Allemaal steden waar veel gebeurt op het gebied van evenementen. Vorig jaar was Dordrecht ook genomineerd voor Evenementenstad van het jaar. Toen behaalde de stad een derde plaats na Rotterdam en Almere. Het Sinterklaashuis werd toen uitgeroepen tot `Leukste Stadsevenement'.

Dordrecht werkt actief aan het bevorderen van evenementen in de stad. Al ruim tien jaar ondersteunt de gemeente evenementenorganisatoren met subsidies en hulp van een evenementencoördinator. Omdat er in de periode 2000-2004 veel bouwactiviteiten in de Dordtse binnenstad zijn, is besloten tot de oprichting van het Vitaliteitsfonds. Met het geld uit dit fonds (EUR4,54 miljoen voor een periode van vier jaar) krijgen nieuwe evenementen een kans en kunnen bestaande evenementen zich professionaliseren.
Het Evenementenbureau ondersteunt organisatoren bij de organisatie van het evenement. De gemeente stuurt op een totaalaanpak; qua faciliteiten, beleid, begeleiding, subsidiemogelijkheden en hand- en spandiensten. Ook geeft de gemeente een push in de communicatie, door in de Dit is Dordrecht-campagne evenementen voor het voetlicht te brengen