Samsung

Samsung mikt in Nederland op 20% marktaandeel in flatpanel-TVs

Introductie Digital Natural Image engine voor beeldoptimalisatie zal verkopen opstuwen
12 Mei 2003

Amsterdam, 12 mei 2003 Samsung wil dit jaar zijn marktaandeel in flatpaneltelevisies uitbouwen naar 20% van de totale verkopen van alle merken op de Nederlandse markt. Het bedrijf wordt in zijn optimisme gesterkt door een groeitrend in luxe televisies die vanaf november vorig jaar uit cijfers van marktonderzoekbureau GfK Marketing Services blijkt. De introductie van een nieuwe technologie voor beeldoptimalisatie (DNIe) voor de nieuwe generatie digitale televisies moet verder bijdragen aan het opstuwen van de verkopen van Samsung.

Groeitrend plasmatelevisies
Volgens GfK zijn de totale verkopen van alle merken plasmatelevisies op de Nederlandse markt in 2002 aanzienlijk toegenomen. Vergeleken met 2001, toen circa 1.000 plasmatelevisies werden verkocht, gingen in 2002 4.200 stuks over de toonbank. November en december vorig jaar waren goed voor 43% van de totale verkopen van het gehele jaar. Esther de Jong, Project Manager Consumer Electronics van GfK, voorspelt dat de groeitrend zich ook in 2003 zal voortzetten. In september vorig jaar voorzagen wij voor dit lopende jaar een afzet van ongeveer 8.000 plasmatelevisies. Dat zou dus een stijging van bijna 100% zijn vergeleken met 2002. In de eerste drie maanden van 2003 hebben wij al 2.300 verkochte exemplaren plasmatelevisies geregistreerd.

LCD-televisies
Ook LCD-televisies worden populairder bij Nederlanders. GfK telde alleen al in november en december 2002 ongeveer 1.600 verkochte LCD-televisies van alle merken op de Nederlandse markt. Dat is meer dan de helft van de verkopen in heel 2002. In geheel 2002 zijn er namelijk 3.200 LCD-televisies verkocht. Pieter van Dijk, Product Manager Consumer Electronics van Samsung Electronics Benelux, beziet ook de kansen van Samsung op het gebied van LCD-televisies rooskleurig. In een markt met heftige concurrentie hebben wij ons marktaandeel in LCD-televisies in het eerste kwartaal 2003 op peil gehouden. Samsung bereikte in LCD-televisies direct na de introductie van ons nieuwe assortiment al een tweede positie. Met de introductie van de Digital Natural Image-technologie
verwachten wij tegen het einde van 2003 marktleider te zijn.

Projectietelevisies
Op de markt voor projectietelevisies heeft Samsung een half jaar na de introductie van zijn eerste modellen in 2002 al het onbetwiste marktleiderschap veroverd.

Digital Natural Image engine
Met de nieuwe DNIe technologie lost Samsung het probleem op dat de beeldkwaliteit van de huidige (analoge) TV-signalen achterblijft bij de beeldkwaliteit die de nieuwe generatie hoogwaardige digitale televisies kan weergeven. DNIe is niet alleen geschikt voor alle thans gebruikelijke inputsignalen voor televisieontvangst, zoals analoog, kabel, satelliet en digitaal, maar werkt ook met de inputsignalen van DVD, camcorders en spelcomputers. De DNIe technologie is gebaseerd op niet één maar vier technieken om het beeld te optimaliseren. Elk beeldje wordt door de DNIe technologie eerst razendsnel geanalyseerd op basis van bewegend beeld, contrast, detail en kleur en pas daarna wordt er beslist wat er kan en moet worden geoptimaliseerd.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in het eerste kwartaal van 2003 een omzet van 7,3 miljard en in 2002 een totale omzet van 32,6 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.

Disclaimer All Contents Copyright © 2001 Samsung Electronics Benelux B.V.