Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 20 (datum mededeling 15 mei 2003)

* Verleende milieuvergunning

* Verleende APV vergunningen

* Gemeentehuis gesloten


* Start servicepunt arbeidsgehandicapten in De Beurs te Huizen
* Oproep hulpverleners Watersnoodramp
Ingekomen aangevraagde sloopvergunning

* Jhr. C. Roëlllaan 10, gedeeltelijk slopen van de woning, ingekomen 25 april 2003.


* Jhr. C. Roëlllaan 10, vergroten woning, ingekomen 28 april 2003.
* Meentweg 87, bouwen woning, renoveren bijgebouw, ingekomen 29 april 2003

* Meeuwiskamp 22, vergroten schuur, ingekomen 29 april 2003.
* Eemlustlaan 14, vergroten woning, ingekomen 1 mei 2003.
* Dravik 4, vergroten woonhuis, ingekomen 6 mei 2003.
* Oud Eemnesserweg 23, vergroten tuincentrum, ingekomen 2 mei 2003.
* Geerenweg 2a, bouwen opslagloods/machineberging, ingekomen 9 mei 2003.

* Streefoordlaan 16, bouwen bijkeuken, verzonden d.d. 06 mei 2003.
* Walnootberg 4, gewijzigd uitvoeren bouwplan bouwen bedrijfspand, verzonden d.d. 09 mei 2003.

* Scholekster 63, bouwen erker, verzonden d.d. 12 mei 2003.
* Ploeglaan 2, bouwen berging, verzonden d.d. 12 mei 2003.
* Nieuweweg 28a, vergroten woning, verzonden d.d. 12 mei 2003.
* Rietgors 39, vergroten woning

* Melkpad 7, vergroten berging
bestemmingsplan. Deze bouw-plannen liggen vanaf 16 mei 2003 gedurende
* Patrijzenhof 172, een sierpruim
Beschikking milieuvergunning

Een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een handels- en ontwikkelingsbedrijf in ingrediënten en additieven op het adres Bramenberg 19 is verleend aan Strik Special Additives. Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.
In de beschikking zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tot zes weken na 15 mei 2003 kunt u tegen een beschikking beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt beroep instellen als u bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van een beschikking, als u bedenkingen heeft tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van een beschikking en als u als belanghebbende redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van een beschikking.
Het beroepschrift zendt u aan:
Raad van State,
Afdeling Bestuursrechtspraak,
Postbus 20019,
2500 EA 's-Gravenhage.
Als u beroep instelt, kunt u ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Het verzoek richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovengenoemd adres. Voor de behandeling van uw beroepschrift of uw verzoek wordt door de secretaris van de Raad van State griffierecht geheven. Een beschikking wordt pas van kracht nadat op het verzoek is beslist.

Tijdens openingstijden kunt u alle hierboven genoemde stukken inzien bij:

- Afdeling Milieu van het Gewest Eemland, Van Asch van Wijckstraat 11 te Amersfoort.

- Sector VROM van de gemeente Eemnes, Laarderweg 24a te Eemnes. U kunt bellen met 033 - 4609100 indien u meer informatie wilt.

Verleende APV Vergunningen

* 2 t/m 16 mei en 13 t/m 20 juni 2003: Plaatsen borden t.b.v. Open Volleybal Kampioenschap aan de Hilt (verzonden 28 april 2003)
* 14 t/m/ 21 mei 2003: Plaatsen borden, aan Interkerkelijke Vrouwengroep Eemnes (verzonden 28 april 2003)
* 8 t/m 17 september 2003: Plaatsen borden t.b.v. Open dag Alliance Francais in Hilversum en Laren aan Driehoek Buitenreclame (verzonden 28 april 2003)

* 1 juni t/m 30 september 2003 Standplaats voor ijsverkoop aan de Meentweg aan de heer F. van Valkengoed

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij mevr. Seure, tel. 035-5390687, sector ABW.

Gemeentehuis gesloten

In verband met Hemelvaartdag zijn het gemeentehuis, de politiepost en de gemeentewerf gesloten op donderdag 29 mei 2003. Ook op vrijdag 30 mei 2003 zijn de genoemde diensten - in verband met een verplichte vrije dag voor de medewerkers - gesloten.


Start Servicepunt arbeidsgehandicapten in De Beurs te Huizen

Als de kansen op werk zijn verminderd door ziekte of beperkingen, is er sprake van een arbeidshandicap. De afgelopen jaren is er veel gedaan om de positie van mensen met een arbeidshandicap te verbeteren. Er zijn nieuwe regels en wetten gekomen. Zoveel zelfs dat het moeilijk is om overzicht te krijgen over rechten en verplichtingen.

Welke keuzes kan iemand maken en wat zijn de gevolgen van deze keuzes? Vaak is het een speurtocht om antwoorden te krijgen, die passen bij de persoonlijke situatie. Met de start van het servicepunt kan dat veranderen.

Inwoners van de gemeenten Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren kunnen bij het servicepunt terecht.

De medewerker van het Servicepunt is een onafhankelijk adviseur. Hij kan werkzoekenden in de regio het Gooi ondersteunen met actuele informatie en een objectief advies over (re)integratie op de arbeidsmarkt. De belangen van de arbeidsgehandicapte staan daarbij voorop.

De medewerker van het Servicepunt neemt geen taken van andere organisaties op het gebied van (re)integratie over. Wel wordt

* ondersteuning geboden bij het maken van een (re)integratieplan,
* informatie en advies gegeven voor meer inzicht in de eigen mogelijkheden en beperkingen in relatie tot arbeid.

Het Servicepunt is er ook voor werkgevers die informatie willen over het in dienst nemen van een werknemer met een arbeidshandicap. Welke aanpassingen op de werkplek zijn er mogelijk en wie gaat dat betalen?

Meer informatie?
Neem contact op met de medewerker van het Servicepunt, Henri ten Brinke en/of maak een afspraak.
Telefoon 035-6472473
Mobiele telefoon 0641829595
Email servicepuntarbeid@wanadoo.nl
Adres De Beurs, Plein 2000 nr. 33, 1271 KK Huizen

Oproep hulpverleners Watersnoodramp

Het projectbureau Delta 2003 in Zeeland is op zoek naar hulpverleners die zich hebben ingezet tijdens en na de watersnoodramp van 1953. Het gaat om mensen die zich onbaatzuchtig en volledig hebben ingezet om de nood te lenigen, hetzij op eigen initiatief, hetzij via hulporganisaties zoals het Rode Kruis of de krijgsmacht, in de eigen omgeving of in het rampgebied. Het projectbureau denkt daarbij aan redders van mensen en dieren, mensen die evacués hebben opgevangen en mensen die hebben geholpen bij het dichten van dijken en de wederopbouw.
In opdracht van het Bestuurlijk Overleg Delta 2003, waarin onder meer de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, rijkswaterstaat en gemeenten uit het rampgebied vertegenwoordigd zijn, organiseert de projectgroep Hulpverlening watersnood 1953 op donderdag 18 september 2003 in Tholen en Bergen op Zoom een bijeenkomst voor hulpverleners uit binnen en buitenland.
Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van activiteiten in het herdenkingsjaar, vijftig jaar na de ramp, dat begon met de Nationale Herdenking op 1 februari 2003, in Oude-Tonge in Zuid-Holland en Ouwerkerk in Zeeland.

Door na te gaan wie van de individuele hulpverleners nog in leven zijn en waaruit hun hulp heeft bestaan, wil de organisatie nadere invulling aan de bijeenkomst in september geven. Uit alle aanmeldingen zal een aantal mensen worden uitgenodigd voor de bijeenkomst op 18 september.

Schriftelijke aanmeldingen met daarin naam, geboortejaar, adres en telefoonnummer van de hulpverlener en de aard van de inzet kunnen worden gestuurd naar het Projectbureau Delta 2003, Antwoordnummer 75, 4330 VB Middelburg, ter attentie van mevrouw A.M. Vinke. U kunt uw gegevens ook per computer verzenden naar het e-mailadres: am.vinke-vermazen@zeeland.nl. Wie iemand kent die aan de hulpverlening heeft meegedaan, kan die persoon of personen ook aanmelden. Deze aanmelders wordt verzocht ook de eigen gegevens door te geven. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 6 juni 2003.

De persoonsgegevens worden door het projectbureau alleen gebruikt voor de Bijeenkomst Hulpverlening en niet aan anderen beschikbaar gesteld.