Gemeente Lingewaard


Besluitenlijst 6 mei
vastgesteld dinsdag 13 mei


1. B&W-besluitenlijst d.d. 29 april 2003.


Besloten is om deze conform vast te stellen.


2. Uitnodigingen.



3.Onderhoud clubgebouw Zwem- en polovereniging "Thetis" Gendt.
Besloten is om akkoord te gaan met de herstelwerkzaamheden aan het clubgebouw van Zwem- en polovereniging "Thetis" op sportpark Walburgen te Gendt dit ter voorkoming van verdere gevolgschade en instandhouding van het gebouw.


4. Nadere uitwerking van de marktverordening.
Voorgesteld wordt om in te stemmen met de nadere beleidsregels op grond van artikel 1.3, 1e lid en artikel 1.5 van de Marktverordening gemeente Bemmel.


5. Budgetovereenkomst RIO met betrekking tot advisering WVG aanvragen.
Voorgesteld wordt om:

1.Het RIO een aanvullende subsidie van 49.200,-- voor anderhalf jaar te verstrekken in verband met de kosten voor de WVG advisering ( 32.800,-- in 2003 en 16.400,-- in 2004);


2.Het RIO een eenmalige bijdrage in investeringskosten, uiteindelijk geraamd op 15.000,-- te verlenen. Hiervoor voorlopig een voorschot van 29.240,-- te verlenen, onder voorwaarde dat de te ontvangen bijdrage van het project Robuuste RIO's daarop in mindering worden gebracht.


3.De aanvllende subsidie ten laste te brengen van het budget advieskosten RIO en de eenmalige bijdrage uiteindelijk geraamd op 15.000,-- ten laste te brengen van het budget onvoorziene lasten.


6. Het uitbreiden van een woonhuis op het perceel aan de Rijndijk 47 te Doornenburg.

Besloten is om bouwvergunning te verlenen.


7. Het bouwen van een garage op het perceel aan de Rijndijk 47 te Doornenburg.

Besloten is om bouwvergunning te verlenen.


8.Verzoek om subsidie 2003 door hengelsportvereniging "De Snoek" te Gendt.

Besloten is om het verzoek van de vereniging af te wijzen op grond van het niet voldoen aan de subsidievoorwaarden.


9. Verzoek van de firma Arntz om aanpassing huurtarief marktkramen.
Besloten is om het verzoek om verhoging van het tarief te honoreren met ingang van 1 september 2003.


10 .Zienswijze inritvergunning Flierenhofstraat 34.
Besloten is om de zienswijze van A. van Wijk, Flierenhofstraat 31 te Bemmel, ingediend tegen de aangevraagde verplaatsing van de inrit voor de Flierenhofstraat 34, niet mee te nemen in de beslissing en de indiener als zodanig te berichten.


11. Budget voor fusietraject jongerenwerk.

Besloten is om:

1.In te stemmen met de begeleiding van de besturen door Spectrum;


2.Een budget reserveren van maximaal 1.500,-- en bedrag betaalbaar te stellen zodra rekeningen zijn ontvangen.


12. Ontwerp-brief college Wijchen over positie van de VNG .
Besloten is om in te stemmen met de inhoud van de ontwerp-brief en het college van Wijchen te machtigen om deze brief ook namens Lingewaard te verzenden.


13. De Stichting Monomentenwacht Gelderland ontheffing te verstrekken voor het parkeren binnen de parkeerschijfzone in Huissen.

Besloten is om de Stichting Monumentenwacht Gelderland ontheffing te verstrekken voor het parkeren binnen de parkeerschijfzone in Huissen.


14. Vaststellen oppervlakte normering t.b.v. de realisering van het juniorcollege te Bemmel.

Voorgesteld wordt om voor verdere planvorming en uitvoering uit te gaan van:

1.te bebouwen oppervlakte (lesgebouw: 4.442 m2 / gymlokaal 460 m2) : 4.904 m2 (in 2 of 3 bouwlagen);


2. totaal terreinoppervlak ca. 5.000 m2-


15. Notulen vergadering rekenkamercommissie.
Besloten is om het bijgevoegde verslag van de op 15 april gehouden vergadering van de Rekenkamercommissie, voor kennisgeving aan te nemen.


16. Bewonersenquete - onderdeel van het onderzoek in het kader van de subsidieregeling aanpak milieudrukvermindering.

Besloten is kennis te nemen van de bewonersenquete.


17. Opstellen Gemeentelijk Rioleringsplan en herzien Basisrioleringsplannen.

Besloten is om een bedrag van 55.000,-- ter beschikking te stellen voor de inventarisatie en optimalisatie van de rioleringsgegevens ten behoeve van het GRP en de BRP's.


18 . Aanbrengen openbare verlichting op De Geer tge Huissen.
Besloten is om openbare verlichting aan te brengen op De Geer ( drie stuks lichtmasten ) het gedeelte Kamervoort - Zeegsepad en opdracht te verlenen aan Dynamicom voor een bedrag van 6.217,--, inclusief BTW.


19. Het gedeeltelijk vergroten van de "dakkapel" en het verbouwen van de garage tot woonruimte aan de Richterstraat 22 te Gendt.

Besloten is om toepassing te geven aan artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zodat vrijstelling kan worden verleend van het bestemmingsplan "Lootakkers II" voor het uitbreiden van de woning met een "dakkapel" en het verbouwen van de garage tot woonruimte aan de Richterstraat 22 te Gendt.


20. Planologische verzoeken.

Besloten is om overeenkomstig het voorstel te besluiten.


21 . Maaien van bermen in de gemeente Lingewaard.
Besloten is om:

- het werk, onder voorbehoud van goekeuring van de inschrijvingsvereisten en gunnings-criteria op te dragen aan de laagste inschrijver, Wabru Gejo Infra b.v.;


- de kosten, 81.848,20 inclusief BTW, zijnde 13.068,20, te dekken uit de functionele begrotingspost 6.210.0733, maaien bermen.


22. Ontwerp-Provinciaal Uitvoeringsprogramma 2003-2010 projecten gemeente Lingewaard.

Besloten is om een zienswijze in te dienen ten behoeve van restauratiemogeljkheden van het kasteel Den Doornenburg te Doornenburg en het fort Pannerden te Doornenburg.


23 . Voortgang werkzaamheden Cultureel Centrum "de Kinkel".
Besloten is om de genoemde bedragen m.b.t. de brandveiligheid voor Cultureel Centrum "de Kinkel" niet te gebruiken uit het reserveringsfonds onderhoud gebouwen, maar hiervoor het krediet van 250.000,-- aan te wenden dat op 20 februari jl. beschikbaar is gesteld voor brandveiligheidsvoorzieningen schoolgebouwen wat tevens bedoeld is voor sport- en welzijnsaccommodaties.


24 . Verzoek van Bemaco b.v. om m.t.v. art. 19 lid 1 WR0 medewerking te verlenen aan de bouw van 12 vrijstaande woningen aan het Laakse Voetpad.

Voorgesteld wordt om Bemaco mede te delen dat het college bereid is om medewerking te verlenen aan een plan voor de bouw van woningen in het gebied Huismanstraat/Laakse Voetpad, onder de voorwaarde dat:


- er sprake is van een totaalplan, dwz dat de sanering van de garagebedrijven en de herontwikkeling van deze lokaties hierin opgenomen moet worden;


- voordat een planologische procedure gestart wordt eerst een privaatrechtelijke overeenkomst gesloten moet worden waarin o.a. differentiatie en bijdragen worden geregeld.


25. Verzoek om informatie over mogelijke locaties voor windturbines.
Besloten is om Vandebor BV te berichten dat gezamenlijk beleid met buurgemeenten opgezet zal gaan worden en dat in afwachting van het aanwijzen van eventuele locaties, verzoeken 'geparkeerd' worden.


26. Starters op de woningmarkt.

Besloten is om de raad te informeren door middel van bijgevoegde notitie.


27. Verzoek om toepassing art. 19 lid 1 WRO t.b.v. de bouw van een winkelruimte met appartementen en stadswoningen aan de Vierakkerstraat/Raadhuisplein in Huissen.

Besloten is om Bemaco mee te delen dat:


- het college geen art. 19 lid 1 WRO procedure wenst te starten t.b.v. het voorliggend plan, maar zij wel een schetsplan kunnen indienen dat voldoet aan de door de gemeente geformuleerde planologische en stedenbouwkundige randvoorwaarden;


- een art. 19 lid 1 WRO procedure pas gestart wordt nadat een privaatrechtelijke overeenkomst is gesloten.