Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-05-2003
1e persbericht van woensdag 14 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man weigert alcoholtest
Tegen een man van 42 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij weigerde mee te werken aan een alcoholtest. Toen de man rond 22.00 uur met zijn auto op de Kronehoefstraat reed, werd hij door de politie gecontroleerd. Omdat het vermoeden bestond dat hij had gedronken, werd hij meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij alle medewerking aan de test en bedreigde hij de agenten met de dood.

Eindhoven: Inbrekers gevlucht
De bewoner van een huis aan de Genovevalaan heeft dinsdagavond rond 21.15 uur twee inbrekers op heterdaad betrapt. Toen hij thuiskwam, zag hij het duo in de woning. Ze gingen er vandoor met een horloge en zijn spoorlos verdwenen. Ze zijn het huis binnengekomen door een deur aan de achterkant open te breken.

Eindhoven: Dorstige dieven
Bij een inbraak in de opslagplaats van een winkel aan de Pagelaan zijn ongeveer 100 kratten cola en ongeveer 140 kleine kratjes bier gestolen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een aantal spijlen van de opslagplaats is verbroken.

Geldrop: Scooter weg na inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Hulst is een motorscooter weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend tussen 4.45 en 5.15 uur. De buitendeur is opengebroken, waarna de scooter over een hek is getild. Het gaat om een Gilera Runner (MZ-15-SJ).

Geldrop: Motor gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag is een motor weggehaald uit een garage bij een woning aan de Admiraal Byrdstraat. Het slot van de garagedeur is geforceerd, waarna de zwarte Vortice FST Victor (MD-SG-21) werd meegenomen.

Gemert: Dronken automobilist
Een man van 33 jaar uit Gemert is woensdagochtend rond 2.15 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Agenten hadden de man op het Ridderplein zien rijden. Toen hij de agenten zag, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging door een deel van Gemert stopte de man uiteindelijk op de Drossard de la Courtstraat, waar hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 0,95, wat hem een proces-verbaal opleverde.

Hapert: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Loonseweg zijn een magnetron, een camping-barbecue, een televisie en een video-recorder weggehaald. Dat gebeurde dinsdagmiddag tussen 10.30 en 14.00 uur. Er is geen braakschade gezien, dus het is nog onduidelijk hoe de woning is betreden.