Gemeente Weert

14-05-2003

Weert maakt 'economisch profiel' van de stad

De 'economische motor' van Midden-Limburg. Als grootste gemeente in het middengebied van de provincie wil de stad Weert die functie ten volle en met overtuiging waarmaken. De manier waaróp staat beschreven in een onlangs verschenen 'Economisch Profiel' van Weert. Dat is een in full color uitgegeven magazine waarin het gemeentebestuur beschrijft hoe het de regiofunctie van de stad - zeker in economisch opzicht - vorm wil geven.

Omdat de groei van de werkgelegenheid in Zuid-Oost Nederland, net als in de rest van het land, stagneert, is dat voor het gemeentebestuur van Weert reden extra aandacht te vragen voor Weert als vestigingsplaats voor bedrijven.
Wat volgens het gemeentebestuur in dat verband voor Weert pleit, is de ruimtelijke en infrastructurele ligging van de gemeente. Weert is nl. de 'verbindingsstad' van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Bovendien heeft Weert korte en goede verbindingen met België en Duitsland. Weert kent volop vestigingsmogelijkheden voor bedrijven in de industriële, de dienstverlenende en toeristisch/recreatieve sector. Weert is bovendien een sterke partner in de samenwerking met omliggende gemeenten. De stad heeft onderwijsmogelijkheden en het is er goed wonen en leven. Zo heeft Weert recreatieve en culturele mogelijkheden voor zowel de eigen inwoners als voor de bevolking uit de regio (tot in België toe). Ook de toerist komt wat dat aangaat in Weert aan zijn trekken.

Al met al is Weert een centrumstad voor een gebied met 100.000 tot 150.000 inwoners.

In het nu verschenen 'Economisch Profiel' worden al deze aspecten belicht. Het magazine is verschenen in een oplage van 3.500 exemplaren. Behalve de gemeente Weert heeft een aantal Weerter bedrijven aan de uitgave meegewerkt. Het blad wordt verspreid onder tal van daarvoor in aanmerking komende organisaties en netwerken.