RANDSTAD


PERSBERICHT

Diemen, 14 mei 2003

Randstad Zorg Academie krijgt extra impuls
Alle flexwerkers bijgeschoold

Randstad Gezondheidszorg (RGZ) heeft haar Zorg Academie uitgebreid met tientallen nieuwe cursussen. De Zorg Academie heeft korte, praktische cursussen ontwikkeld die ervoor zorgen dat flexwerkers goed gekwalificeerd zijn en blijven. Alle flexwerkers die via RGZ gaan werken in de sectoren Zorg en Welzijn kunnen zich met ingang van vandaag gratis laten bijscholen. Veel cursussen hebben een preventief karakter, zoals de cursus 'Tiltechnieken' of 'omgaan met agressie'. Maar ook 'Verpleegtechnische handelingen' en diverse EHBO cursussen maken deel uit van het cursusaanbod. Randstad Gezondheidszorg verwacht dit jaar zo'n 500 cursisten in te schrijven.

Ruud Vaessen, manager Business Development bij Randstad Gezondheidszorg: 'De ontwikkelingen in de zorgsector vragen het uiterste van medewerkers. Er moet steeds meer in minder tijd. De Zorg Academie biedt flexwerkers die in hun vak op de hoogte willen blijven
- of zich verder willen ontwikkelen - daarom een kwalitatief én praktisch opleidingsaanbod. Alle cursussen en vaardigheidstrainingen kunnen kosteloos gevolgd worden en zijn bovendien goed te combineren met het dagelijkse werk in de zorgsector'. Hij vervolgt: 'Met name voor mensen die reeds gekwalificeerd zijn om functies in de zorg- en welzijnsector uit te oefenen is het belangrijk om hun vaardigheden op peil te houden en uit te breiden. We hebben gekozen voor kortdurende, doelgerichte cursussen zodat de medewerkers en ook de zorginstellingen snel resultaat zien. Het cursusaanbod is geschikt voor medewerkers in alle zorgbranches, de welzijnsector en de kinderopvang'.
---

---16)