Vereniging FME-CWM


Task Force Irak van start



Zoetermeer, 14 mei 2003 De Task Force Irak, die de belangen van de Nederlandse industrie bundelt bij de wederopbouw van Irak, is gisteren officieel van start gegaan. Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) en werkgeversvereniging VNO-NCW hebben hiertoe het initiatief genomen. Het doel van de Task Force is vierledig:

* fungeren als aanspreekpunt voor de overheid;
* coördineren van de industrielobby richting overheid en politiek;
* ontsluiten en distribueren van relevante informatie over de situatie in Irak;

* in kaart brengen van gemeenschappelijke knelpunten.
De Task Force Irak, die bestaat uit vertegenwoordigers van overheid, werkgevers- en brancheorganisaties en individuele ondernemingen, staat onder leiding van Arie Kraaijeveld, voorzitter van de werkgeversvereniging FME-CWM. Secretaris is Robert Poelhekke van VNO-NCW. Gerard Vaandrager, directeur NCH, coördineert de aanmelding van geïnteresseerde bedrijven.

Op vrijdag 6 juni aanstaande vindt er een voorlichtingsbijeenkomst Wederopbouw Irak plaats in het Stadion Feijenoord, Maasgebouw, in Rotterdam. Aanmeldingen voor deze bijeenkomst en meer informatie hierover, alsook over de Task Force en haar activiteiten is te vinden op de website van de NCH: www.handelsbevordering.nl.irak

NOOT VOOR DE REACTIE (