Ingezonden persbericht


Panda Software biedt gratis detectie en verwijdering van de Fizzer worm aan.

De antivirus ontwikkelaar heeft de PQREMOVE toepassing vrijgegeven. Met deze tool kan elke computer die geïnfecteerd is door de Fizzer worm opnieuw gedesinfecteerd worden.

In de laatste 24 uur is deze worm van de 11de naar de 2de plaats gesprongen in de top 10 van meest gedetecteerde virussen door de Panda ActiveScan.

VILVOORDE, 14 mei 2003

Panda Software, de leidinggevende antivirus ontwikkelaar heeft de PQREMOVE toepassing beschikbaar gesteld voor iedere gebruiker. Zo kan elke schade die aangericht is door Fizzer (W32/Fizzer) hersteld worden. Deze tool kan door iedereen gratis gedownload worden vanaf http://www.pandasoftware.com/download/utilities/

Momenteel bevindt Fizzer zich op de 2de plaats in de top 10 van meest gedetecteerde virussen door Panda ActiveScan. Om zoveel mogelijk Fizzer incidenten te vermijden, adviseert Panda Software om alle ontvangen e-mails met grote voorzichtigheid te behandelen. De antivirus ontwikkelaar heeft eveneens updates vrijgegeven om zich ervan te vergewissen dat Fizzer zeker kan opgespoord en geëlimineerd worden. Indien de updates niet automatisch gebeuren, kan men updaten via de link op de site http://www.pandasoftware.com ActiveScan.

Fizzer, die voor de eerste maal verscheen op 8 mei wordt hoofdzakelijk verspreidt via e-mail. Na het infecteren van een computer, maakt het gebruik van zijn SMTP motor om zichzelf in een e-mail te verzenden naar alle contacten in het Windows adressenboek. Fizzer zal in de geïnfecteerde pc de ingegeven keystrokes achterhalen om bepaalde actieve processen in het geheugen waaronder vooral antivirus toepassingen stoppen.

image003.gif

Bijkomende technische info over Fizzer is beschikbaar op de site in de Panda Software s Virus Encyclopedia.

Over het Panda Software's virus lab

Bij elke ontvangst van een mogelijk geïnfecteerd bestand gaat de technische staf van Panda Software onmiddellijk aan de slag. Het bestand wordt geanalyseerd en afhankelijk van het type bestand kunnen volgende acties ondernomen worden; demonteren, macro scanning, code analyse, enz& Als het bestand een nieuw virus bevat dan worden desinfectie en detectie routines opgesteld en verstuurd naar de gebruikers.

Voor meer informatie :

Deborah Dupaix

Marketing & Communicatie

d.dupaix@pandasoftware.be