Politie Gelderland-Midden

Dieren-Doesburg, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 14-05-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft gisteren op een drietal plaatsen in Dieren en Doesburg verkeerscontroles gehouden ter bevordering van de verkeersveiligheid.
Op de Barend Ubbinkweg in Doesburg was het VHT paraat tussen drie en zes uur 's middags. Gordelgebruik onder automobilisten en helmgebruik onder bromfietsers kregen daarbij in het bijzonder de aandacht. In totaal 41 bestuurders kregen een bon omdat zij de gordel niet om hadden. Voor het nalaten van het gebruik van de valhelm werd slechts een bromfietser bekeurd. In de categorie overige overtredingen noteerde het VHT nog eens vijftien bekeuringen, waaronder het te hoog vermogen van bromfietsen de boventoon voerde.
Tussen drie en negen uur 's avonds werd er op de Provincialeweg N338 in Doesburg nog een snelheidscontrole gehouden. Onder ruim 4000 passanten bleken 127 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u te hebben overschreden. Onder hen een bestuurder die met 127 km/u de hoogst gemeten snelheid van de controle neerzette. Op de Kanaalweg in Dieren controleerde het VHT gisteren tussen half zeven en half tien 's avonds. Gordelgebruik en snelheid kregen hier de aandacht, waarbij in totaal 38 bekeuringen vielen. In totaal 33 snelheidsovertreders gingen op de bon. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 100 km/u, terwijl 80 is toegestaan. Vijf automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen. Bij de snelheidscontrole werd gebruik gemaakt van de Lasergun.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---