Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.45 u) Woensdag, 14 mei 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; onder invloed
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Engelenkampstraat in Sittard van een 29-jarige automobilist uit Geleen bleek dat de man geen autogordel droeg en onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim ,1,1) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige automobilist uit Geleen. Die wordt ervan verdacht afgelopen dinsdagmiddag op de Barbarastraat in Geleen met zijn auto betrokken te zijn geweest bij een aanrijding (alleen blikschade) en de auto onder invloed te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Geleen; brand
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Dinkelstraat in Geleen. Bleek dat op een perceel een tuinhuisje (waarin ondermeer grasmaaier, fietsen en tuinstoelen) en coniferen in brand stonden. De brandweer heeft de brand geblust. De brand vernielde het tuinhuisje met inhoud, coniferen en enkele fruitbomen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in.

Geleen; winkeldiefstal
Personeel van een winkel aan de Markt in Geleen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 44-jarige vrouw en een 21-jarige man, allebei uit Hoensbroek, bij diefstal van een pantalon. De mannelijke verdachte die buiten door het (beveiligings-)personeel daarop werd aangesproken rende nog weg doch kon samen met een toevallig passerende politiepatrouille in de kraag worden gevat. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat het duo ondergoed bij zich had, vermoedelijk afkomsting van diefstal in een andere winkel in Geleen. Alle gestolen goederen werden in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten. In het kader van een snelrechtprocedure kregen zij meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.